Hlavní obsah

Hráli jako z divize, přesto Mladoboleslavští impotentní Teplice zlomili

TEPLICE

Vařili se ve vlastní šťávě. Fotbalisté Mladé Boleslavi čelili v sobotním večeru na teplických Stínadlech lavině útoků. Domácí středočeského soka s výjimkou čtyř situací doslova grilovali na jeho polovině. Jenže impotence severočeských střelců byla bezbřehá a hlavně nakažlivá. Postupně jí propadli všichni borci Teplic, kteří se do zakončení dostali. A když pak domácím vrazil kudlu do zad vlastní brankář špatnou rozehrávkou, slavila Mladá Boleslav první jarní výhru na hřišti soupeře!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Pavel Verbíř (vpravo) a záložník Mladé Boleslavi Tomáš Fabián.

Článek

„Až do našeho prvního gólu jsme hráli jako tým z divize. Přístup mých hráčů se mi vůbec nelíbil,“ zlobil se po zápase Karel Stanner, trenér Mladé Boleslavi. „Teplice nás přehrávaly v důrazu. Měli jsme válečnické štěstí,“ culil se Stanner.

Už měl daleko k divoké gestikulaci z průběhu zápasu. Hřály ho tři body, které jeho svěřenci na teplických Stínadlech doslova urvali. „Venku nehrajeme moc dobře, nemáme tolik šancí. Ve srovnání s domácími zápasy si nevynutíme žádný tlak,“ přiznával útočník Středočechů Jan Chramosta, že ve výkonech jeho týmu je propastný rozdíl podle místa utkání.

Však také jeho celek do souboje na Stínadlech na hřišti soupeře neskóroval 298 minut v řadě, zatímco doma sbíral body s jistotou. „A utkání v Teplicích nebylo výjimkou. Útoky domácích se na nás strašně valily. Bylo hrozné z pozice útočníka pozorovat tlak soupeře, jenž byl lepší, ale absolutně neproduktivní,“ usmíval se blaženě Chramosta.

Neuvěřitelný zkrat brankáře Slavíka

Gólem prakticky z prvního výpadu Mladé Boleslavi zařídil vyrovnání. Rozhodující trefa přišla po neuvěřitelném zkratu Slavíka, který rozehrál dvě minuty před koncem naprosto nepochopitelně na paty obsazenému spoluhráči Vidličkovi.

„Chtěl jsem rychle poslat míč do hry. Samozřejmě jsem měl dvě minuty před koncem řešit situaci dlouhým odkopem. I tak jsme mohli nebezpečí zastavit, ale pochopitelně je rozhodující branka následkem mojí špatné rozehrávky,“ klopil zrak Martin Slavík, strážce svatyně Teplic. Po míči z Fabiánovi levé nohy mířící přesně k tyči se natahoval marně. „Viděl jsem balón přes houštinu těl pozdě,“ pokrčil rameny severočeský hříšník.

Jeho tým teď už do pohárové Evropy může proniknout jen přes Ondřášovka Cup, v němž narazí na Slavii. Šanci prodrat se na třetí místo v lize prohrou s Mladou Boleslaví definitivně ztratil. „Měli jsme vést o tři branky po dvaceti minutách. Soupeře jsme jasně přehrávali, vytvářeli jsme si šance. Ale branky chyběly,“ lamentoval Jiří Plíšek, trenér Teplic.

Plíšek: Z prohry můžeme vinit jen sami sebe

A když už konečně alespoň jednou Mahmutovič hostujícího gólmana pokořil, nebyla devátá ligová trefa bosenského útočníka nic platná. „Protože jsme nepochopitelně změnili způsob hry. Ale i po přestávce jsme si šance vytvářeli. Jenže zase bez efektu, zase bez vyjádření. Jen sami sebe můžeme vinit z prohry,“ čertil se Plíšek.

Ani Slavíkova minela ho pochopitelně v klidu nenechala. „Jeho rozehrávka byla špatná. Vidlička s přihrávkou vůbec nepočítal,“ pokrčil už jen bezmocně rameny teplický trenér. A vyhlásil jasnou prioritu s výhledem čtvrteční bitvy v Ondrášovka Cupu se Slavií. „Třetí místo je pro nás vzdálené. Budeme se soustředit na pohár, který se nyní stal naší prioritou,“ vytkl jediný cíl Plíšek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články