Hlavní obsah

Hradec - Ostrava 2:1Hradec otočil zápas s Baníkem a doma vyhrál potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Bolf 0 : 1
24. Kasálek 1 : 1
79. Dvořák 2 : 1

Fotbalisté Hradce Králové ve 23. ligovém kole otočili zápas s Ostravou a porazili ji 2:1. Ostravě nebylo nic platná vedoucí branka Bolfa ve 21. minutě, o tři minuty později totiž srovnal Kasálek a jedenáct minut před koncem rozhodl o triumfu Východočechů, kteří doma vyhráli potřetí za sebou, Dvořák. Konec zápasu poznamenaly střety ostravských fanoušků s policisty a pořadateli. Hradec se posunul v tabulce na deváté místo, Ostrava se propadla už na třinácté místo a bude bojovat o záchranu.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zleva obránci Hradce Michal Pávek a Jakub Chleboun, brankář Baníku Michal Daněk a útočník Václav Pilař. Hradec právě srovnal skóre na 1:1.

Článek

Duel sousedů v tabulce přinesl až příliš opatrnosti, jako by si oba celky už dopředu uvědomily, že se jim remíza ve vzájemném souboji bude hodit. Hradec před zaplněným stadionem, kde bylo znovu zjevně víc diváků než povoluje sedmitisícová kapacita, jako by se zalekl možnosti jít za třetím domácím vítězstvím za sebou, které by "Votroky" vyneslo do klidného středu tabulky.

Baník dnes při návštěvě v Hradci po osmi letech odvrátil první dvě nebezpečné akce domácího ofenzivního tahouna Pilaře a ve 24. minutě před domácí brankou patřičně zaúřadoval hned při své první vážnější akci. Na trestný kop Lukeše naskočil Bolf a přesnou hlavičkou hostům zařídil vedení. Hradečtí nesklopili hlavy a už za tři minuty slavili vyrovnání. I jim pomohla standardní situace: Kasálkovu ránu možná ve zdi ještě někdo tečoval, ale brankář Daněk už míč vytěsnit mimo tyče nedokázal.

Pak ovládly malšovický stadion velké emoce: deset minut před poločasem se už domácí těšili na penaltu po střetu ostravského Greguše s Klapkou, ale rozhodčí Bílek nakonec pokutový kop po konzultaci s asistentem Čecháčkem odvolal, zřejmě po předchozí signalizaci faulu domácího hráče.

Hosté v Hradci věnovali skoro všechnu energii na bránění a domácího brankáře Lindra po změně stran pozlobily jen pokusy Šmejkala a Fantiše. I Východočeši ale zůstávali, za půl hodiny ve druhém poločase se vůbec nedostali na dostřel ostravské branky.

Nečekaný úder domácích nakonec přišel. Jedenáct minut před koncem Baník nepokryl odražený míč po standardní situaci, střídající Černý zatáhl míč po pravé straně a jeho přízemní centr umístil střelou pod břevno útočník Dvořák. Zlomený Baník síly na odpověď nenašel. V závěru se o vzruch postarali i ostravští fanoušci, kteří se pustili do potyček s policisty.

Hradec Králové - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 24. Kasálek, 79. Dvořák - 21. Bolf. Rozhodčí: Bílek - Chytil, Čecháček. ŽK: Chleboun - Greguš, Bolf, Lukeš, Kraut. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Hradec Králové: Lindr - Pávek, Chleboun, Kasálek - Fischer, Hochmeister, Klapka (90. Wozniak), Poděbradský - Rezek (55. Černý), Dvořák, Pilař (82. Mišinský). Trenér: Kotal.
Ostrava: Daněk - Řezník, Bolf, Neves, Šmejkal - Frejlach (82. Kraut), Marek, Lukeš (82. Ferančík), Greguš (68. Hušbauer), Fantiš - Varadi. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: