Hlavní obsah

Budějovice - Ústí 2:0Budějovice po osmi zápasech vyhrály a posílily naději na záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Nitrianský 1 : 0
45. Ondrášek 2 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Českobudějovičtí fotbalisté ukončili sérii osmi zápasů bez vítězství. Ve 23. kole nejvyšší soutěže porazili Ústí nad Labem a výrazně si tak pomohli v boji o záchranu, Severočeši se naopak zase o kousek přiblížili sestupu.

Článek

Přitom na hráčích Českých Budějovic bylo v úvodu utkání patrná nervozita. Například brankář Kučera dvakrát neudržel skákavý míč, jednou jej vyrazil na roh, podruhé mu pomohli českobudějovičtí obránci. Ve 20. minutě se na půlce při souboji srazili ústecký Polák a domácí Stráský. Oba pak s tržnými ránami na hlavě museli střídat a duel pro ně skončil.

Jihočeši se poprvé radovali ve 26. minutě: Benát rozehrál roh s Mezlíkem nakrátko a na následný centr sice nedosáhl Ondrášek, ale hostující obránci odvrátili míč pouze k Nitrianskému. Mladý záložník vypálil zhruba ze sedmnácti metrů a Vorel na míč nedosáhnul.

Jihočeši o výsledku rozhodli už do přestávky. V posledních vteřinách prvního poločasu totiž po dalším rohu hlavičkoval Vulin. Míč se dostal k Ondráškovi, který jej dokázal dotlačit do sítě.

Ve druhé části měli domácí ještě několik dalších nadějných příležitostí a v největší z nich selhal Nitrianský, který přestřelil branku. České Budějovice však přesto v poklidu kontrolovaly výsledek a uhlídaly si dvougólový náskok až do závěru duelu.

Dynamo České Budějovice - Ústí nad Labem 2:0 (2:0)
Branky: 26. Nitrianský, 45. Ondrášek. Rozhodčí: Adam - Handlíř, Szarowski. ŽK: Ondrášek - Dreksa, Stožický, Vrtělka. Diváci: 2330.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Lenygel, Žižka, Vulin - Nitrianský, Benát (86. Černák), Čirkin, Mezlík (76. Otepka) - Stráský (20. Hudson), Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Ústí n. L.: Vorel - Dreksa, Polák (23. Doležal), Valenta, Dvořák - Jindráček, Vrtělka, Martykán, Stožický - Krbeček (82. Volek), Veverka (65. Holek). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: