Hlavní obsah

Prekérní? Naše situace už je kritická, moc dobře ví brněnský kapitán Dostálek

Situace fotbalového Brna se stává prekerní. „Co prekérní, ona už je kritická. Jestliže nezačneme naplno bodovat už od příštího kola se všemi soupeři, kteří jsou u dna tabulky jako my, je naše situace v lize na pováženou,“ povzdechl si po prohře s pražskými klokany brněnský kapitán Richard Dostálek. „A to jsme přijeli do Prahy bodovat. Jenže jak můžeme uspět, když první poločas prohospodaříme?!“ zlobil se nejzkušenější fotbalista Zbrojovky na sebe i spoluhráče.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský Richard Dostálek (čelem) si moc dobře uvědomuje, v jak prekérní situaci se jeho tým zmítá.

Článek

Výkon Brna v první půli byl skutečně prachmizerný. „Jakmile jsme inkasovali gól, Bohemka nás přehrávala. Vyhrávala souboje, získávala odražené míče, byla prostě jasně lepší. První poločas vlastně rozhodl,“ dával kapitánovi Dostálkovi za pravdu i brněnský trenér Karel Večeřa.

Oběma je jasné, v jak svízelné situaci se jejich mančaft nachází. Uvězněn na sestupové patnácté příčce, s tříbodovým mankem na Příbram, která se v tabulce potácí nad ním, s losem, jenž není zase až tak snadný. Vždyť v příštím kole hostí Brno rozjetý Liberec, pak jede na hřiště ohroženého Hradce Králové, v šestadvacátém kole přivítá Plzeň. Rozhodně nic snadného!

S kým Brno ještě hraje?
Doma: Liberec, Plzeň, České Budějovice, Jablonec
Venku: Hradec Králové, Slovácko, Příbram

„Dokud ale šance žije, musíme se o ni rvát. Určitá fotbalová kvalita v mužstvu je, což jsme dokázali ostatně i proti klokanům,“ věří brněnský trenér Večeřa, že liga ještě ztracena není.

Kapitán Dostálek víru také neztrácí. „Vždyť ve druhé půli jsme byli lepší než Bohemka, střídání nám pomohla a hru oživila, neproměnili jsme však šance a proto jsme odjeli bez bodů,“ litoval, že se jeho mančaftu podařilo zápas jen zdramatizovat.

„Je to s námi vážné a může to být ještě vážnější. Proto musíme zvládnout hlavně nedělní zápas s Libercem. Od toho se musíme odrazit,“ uvědomuje si Dostálek, že chvíle pravdy přichází.

„Potřebujeme, aby konečně zabrali útočníci. Naše produktivita je velice špatná, neboť většinu gólů střílí záložníci,“ připomněl největší problém současného Brna.

„Musí odložit alibismus. Začít si věřit, přestat hledat spoluhráče, když mohou sami střílet. Jedině tak zvednou své vlastní sebevědomí a pomohou mančaftu k tolik potřebným bodovým ziskům,“ doplňoval kapitána trenér Večeřa.

Reklama

Související témata: