Hlavní obsah

VIDEO: Derby už pustit nemůžeme, má jasno sparťan Brabec

Se Slavií získal dva mistrovské tituly, teď už si pomalu zvykl, že do derby nastupuje v rudém dresu Sparty. Fotbalový obránce Erich Brabec ještě stále věří, že i s Letenskými by mohl titul obhájit, jeho tým však ztrácí před dohrávkou 23. kola na vedoucí Plzeň propastných devět bodů. „Situace došla tak daleko, že derby už rozhodně pustit nemůžeme,“ má jasno Brabec před bitvou na Letné.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec oslavuje svou branku do sítě Poznaně

Článek

Můžete náskok Plzně stáhnout na šest bodů, musíte však Slavii porazit...

Situace došla tak daleko, že derby už rozhodně pustit nemůžeme. Vnímám zápas tak, že by to mohl být zlom celého jara. Pořád si myslím, že máme kvalitu na titul.

Je to reálné?

Místo toho, abychom naháněli Plzeň, tak se musíme dívat i na soupeře, kteří na nás dotírají zespodu. Takže nejde už jen o to, že ztrácíme na Plzeň. Něco takového jsme si v zimní pauze nepřipouštěli.

Brankář Slavie Martin Vaniak oznámil, že chytá poslední derby, protože v létě ukončí kariéru. Něco jste spolu prožili, bude tím pro vás derby specifické?

A víte, že v tomhle já Martinovi nevěřím? On to říkal kolikrát - a pořád chytá dál. Už na podzim mi dával svůj dres s tím, že to bylo určitě jeho poslední derby...

První titul jste spolu ve Slavii také honili až na poslední chvíli.

Je to tak, pořád mám před očima sezónu před třemi lety. Tři kola před koncem jsme na Spartu ztráceli čtyři body, jeli dvakrát ven a stejně nakonec titul ještě urvali. Takže ztracené není nic. Ale musíme se zvednout.

Ve stoperské dvojici nastoupíte s Tomášem Zápotočným. Jak moc vám bude chybět potrestaný kapitán Tomáš Řepka?

Jeho absence nás mrzí, protože Řepa na hřišti chybět bude. Je to škoda pro nás i pro něj. Udělal chybu a on sám to ví. Je potrestaný tím, že nemůže hrát derby, které je pro něj největším zápasem.

Jak derby prožívá další exslávista Tomáš Pekhart? Když hrál na podzim za Jablonec v Edenu, slávistický kotel mu udělal ze zápasu peklo...

Lepší to pro něj bude v tom, že se hraje na Letné. Tlak na něj byl už v minulém kole v Jablonci, kde ho asi neustál. Teď maká, aby derby zvládl.

Reklama

Související témata: