Hlavní obsah

Klokani se derou vzhůru, jejich útočník Škoda ale tvrdí: Nahoru se vůbec nedíváme

Fotbalový národ nestačí žasnout. Nad klokany, samozřejmě. Před vstupem do ligového jara vzývali fotbalová nebesa, aby jim pomohla alespoň k devíti bodům znamenajícím záchranu, v uplynulých šesti kolech jich však nasbírali třináct a v tabulce se prodrali už na šestou příčku. „Samo sebou že jsme spokojeni. Máme klid a můžeme si zahrát fotbal. Jako v první půli nedělního duelu s Brnem,“ libuje si útočník pražských Bohemians Milan Škoda, který se jedním gólem o vítězství přičinil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Škoda z Bohemians 1905 se raduje ze své branky.

Článek

Jednu branku jste sice brněnskému Krbečkovi vstřelil, ale byl jste blízko hattricku. Po přestávce jste trefil břevno a ještě tyč k tomu...

Strašně mě mrzelo, že jsme nepřidal ještě další branky. Zvláště, když po nastřeleném břevně následoval protiútok, z něhož nám dalo Brno kontaktní gól na 2:1. Tři body jsme ale nakonec získali, což bylo podstatné.

Pohodový zápas hraný do přestávky pomalu na jednu bránu jste si po změně stran zbytečně zkomplikovali. To jste soupeře tolik podcenili?

Ale to ne, jen jsme neproměnili šance, kterých jsme měli skutečně spoustu. Brno se navíc po půli zlepšilo, dalo gól a zlobilo.

V brněnské šestnáctce jste proti sobě měl nejmladší stoperskou dvojici v lize tvořenou osmnáctiletým Simberským a jen o rok starším Italem Migliorinim. Jak se proti nim hrálo?

Docela to šlo, bylo to stejně těžké, jako v jiných zápasech. Ital byl sice dobrý ve vzduchu, ale na zemi je přece jen trochu slabší.

Co se vůbec skrývá za vítězným pochodem klokanů jarní ligou?

Trenér nás nabádá, abychom se snažili hrát svou hru. A my posloucháme a snažíme se o to. Jako právě v první půli proti Brnu, i když i tam byly věci, které jsme měli zvládnout lépe.

Po výhře nad Brnem jste v tabulce předstihli Teplice a dostali se na šestou příčku. Kde se váš pochod ligovou tabulkou zastaví?

Nahoru vůbec nekoukáme. Jsme rádi, že figurujeme ve středu tabulky a i nadále půjdeme od zápasu k zápasu a budeme se snažit vyhrávat.

Přitom se spekulovalo, že na vás dopadne soudní rozhodnutí, podle něhož Bohemians 1905 získali nástupnictví po původní Bohemce neprávem.

To už jsou tak dlouhé tahanice, že je vůbec nevnímáme a v kabině je neregistrujeme.

Reklama