Hlavní obsah

Brnu ještě hrana nezvoní. Ale může, když nezačneme vyhrávat, ví kapitán Dostálek

Fotbalové Brno dál prožívá neskutečnou mizérii. Sedm kol před koncem soutěže zůstává v tabulce uvězněno na patnácté sestupové příčce a marně se snaží vydrásat vzhůru. „Situace už je opravdu vážná. Pokud nezačneme okamžitě stoprocentně bodovat, bude to s naším setrváním v lize na pováženou,“ přiznává kapitán Zbrojovky Richard Dostálek, že nad Brnem může začít zvonit ligová hrana.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský kapitán Richard Dostálek (čelem) musí brát mladší spoluhráče v tažení za záchranou v ochranu.

Článek

Po každém odehraném kole tvrdíte, že už musíte zabrat a začít sbírat body, jenže pořád zůstává u slov. Nebodovali jste ani v Praze na Bohemians a dál zůstáváte uvězněni na sestupové patnácté příčce...

Naše situace začíná být skutečně velice vážná. Zápasů ubývá a my se teď dostáváme do fáze, kdy hrajeme se všemi ohroženými mančafty figurujícími v tabulce vzadu. Pokud nezačneme sbírat sto procent bodů už od příštího kola, naše setrvání v lize bude na pováženou.

Kde jinde byste ale už chtěli uspět, když ne na Bohemians, kterým už o nic nejde?

Však jsme také přijeli s tím, že zabodujeme. Prvních dvacet minut bylo z naší strany docela slušných, jenže pak jsme se nechali zaskočit, dostali gól, neuhlídali standardní situaci a první půli prostě prohospodařili. Po přestávce jsme sice ukázali, že jsme lepším týmem, ale nevyužili jsme šance a proto jsme vyšli zase naprázdno.

S kým Brno ještě hraje?
Doma: Liberec, Plzeň, České Budějovice, Jablonec
Venku: Hradec Králové, Slovácko, Příbram

Asi hodně pomohla dvě střídání, k nimž trenér Večeřa o přestávce sáhl. Váš tým vyrukoval do druhého poločasu jako vyměněný...

Střídání se opravdu docela povedla. Na trávníku se objevil Došek, přišel Valenta, který vstřelil gól a dostal se i do další velké šance. Bohužel ji neproměnil, takže jsme zase odjeli s prázdnou.

Na nezdarech a současném postavení Brna se dost možná podepisuje i jeho hodně mladý hráčský kádr. Vždyť třeba stoperské dvojice Simerský – Migliorini je dohromady jen o dva roky starší, než stoper klokanů Nikl! Takže na vás zkušených je, abyste mladíkům pomohli a zvedli je...

Samo sebou že se o to snažíme. Já jako kapitán hlavně. Nemáme rozhodně špatné mužstvo, naším problémem je však slabá střelecká produktivita. Většinu gólů dávají záložníci, zatímco útočníci se neprosazují. Dáváme strašně málo branek a proto v tabulce figurujeme tam, kde jsme.

Vede vůbec ještě pro Brno cesta vzhůru?

Musíme zvednout hlavu. Naše situace je pochopitelně hodně vážná a může být ještě vážnější, ale musíme prostě zabrat. Už ve středečním čtvrtfinálovém zápase Českého poháru a hlavně pak v nedělním ligovém střetnutí s Libercem. Potřebujeme tato utkání zvládnout, vyhrát a odrazit se konečně vzhůru.

Reklama