Hlavní obsah

Nejdřív se bál debaklu, po derby se ale přestal Petrouš o budoucnost strachovat

Musel se třást hrůzou, když jeho Slavia po dvanácti minutách prohrávala na Letné 0:2 a brankáře Vaniaka se přitom dál valil jeden sparťanský útok za druhým. Nakonec si kouč červenobílých Michal Petrouš úlevně oddechl. Debakl se nekonal, první derby, v němž Slavii jako trenér vedl, skončilo pro jeho tým přijatelnou prohrou.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš se hlavně v úvodu derby moc a moc mračil.

Článek

Musely to pro vás být přímo děsivé chvíle. Než jste se rozkoukali, nasázel vám Kweuke dva góly a bylo vlastně rozhodnuto.

Dobře mně nebylo, ale jsem rád, že kluci nesložili zbraně a otřepali se. Vždyť jsme skutečně mohli dostat další dva tři góly a mohlo dojít k debaklu.

Nebylo chybou, že jste hlídáním Kweukeho pověřil Hubáčka, který je pomalu o dvě hlavy menší a určitě o dvacet kilo lehčí? Vždyť hráči Jablonce a před ním Plzně bránili obrovitého Kamerunce ve dvou, aby ho eliminovali.

Proč? S Hubáčkem byl v obraně Kaufman, který je na tom silově i fyzickými parametry dobře. V tom problém nebyl.

Josef Kaufman ze Slavie (vlevo) a Léonard Kweuke ze Spartyfoto: ČTK/Michal Doležal

Problém v tom podle vás nebyl, ale Kweuke přesto dal dvě branky a moc nescházelo, aby docílil dokonce hattricku!

Chybou bylo, že jsme nechali Kweukeho v šestnáctce střílet. Stačily tři minuty, za něž jsme draze zaplatili. Chtěli jsme hrát na Letné aktivně a do zápasu skutečně aktivně vstoupili, neboť hned v první minutě se Janda dostal do stoprocentní šance. Jenže ji neproměnil, Sparta se vzápětí dostala do dvoubrankového vedení a pak už bylo složité s ní hrát.

Přesto jste to zkusili, dokonce jste převzali iniciativu a opticky měli více ze hry, jenže efekt veškerého snažení byl nakonec nulový.

Ještě do přestávky jsme si připravili dvě tři slibné šance, po změně stran rovněž, bojovali jsme, Spartu před naší bránu nepouštěli, až do konce jsme hráli otevřeně. Jen gól tomu chyběl.

Logicky, protože nemáte v mančaftu střelce kalibru Kweukeho...

Hlavně však našim hráčům schází přehled a klid ve finální fázi a koncovce vůbec. Charakteristickým dokladem byla zmiňovaná šance Jandy za bezgólového stavu hned v první minutě. Ocitl se sám před brankářem Blažkem, stačilo vybrat tyč, k níž míč umístí, jenže on s nabídnutou příležitostí naložil tak, jak s ní naložil.

Tomáš Zápotočný (vlevo) na zemi po souboji se slávistickým Karolem Kiselemfoto: ČTK/Michal Doležal

Derby vám přineslo první jarní prohru a tudíž opětovné starosti o ligové přežití. Nebo jste si snad odnesl z Letné i nějaké pozitivní zjištění?

Ale samozřejmě... Třeba že jsme schopni hrát i s protivníkem kalibru Sparty otevřenou partii až do konce, že se nepoložíme ani v momentě, kdy o dva góly prohráváme. A to přesto, že v našem týmu nastoupilo pět hráčů, kteří zažívali atmosféru derby vůbec poprvé v životě. Právě ti mladí hráli, jak nejlépe uměli a bojovali až do konce. Proto tvrdím, že pokud tenhle tým zůstane pohromadě a kádr se ještě vhodně doplní, nemusí mít Slavia o budoucnost strach.

Kdo ještě Slavii (11. místo, 25 bodů) v závěru ligy čeká?
Doma: Slovácko, Ústí n.L.,Příbram, Bohemians 1905
Venku: Plzeň, České Budějovice, Jablonec

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články