Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 0:3Plzeň poprvé vyhrála v Příbrami, takže k titulu je zase blíž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Horváth (penalta) 0 : 1
68. Jiráček 0 : 2
82. Ďuriš 0 : 3

PLZEŇ

Cesta za mistrovským titulem se fotbalistům Příbrami nezkomplikovala ani v Příbrami. Naopak, jsou mu mnohem blíž. V předehrávce 24. ligového kola Viktoria s přehledem vyhrála 3:0 a Sparta tak na ni před nedělním duelem v Mladé Boleslavi ztrácí už zase devět bodů. Plzeň zároveň zlomila dlouholeté prokletí - vůbec poprvé v historii české ligy získala u Litavky plný počet tří bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Milan Petržela (vpředu) si kryje míč před Lukášem Pleškem z Příbrami.

Článek

Chceme-li titul, je čas konečně v Příbrami vyhrát, bylo jasné plzeňským lídrům. Hned v 6. minutě favoritovi zatrnulo, když se po rohu dostal k zakončení příbramský Wágner, ale Pavlíkovu branku přestřelil. Plzeň pak brzy začala plnit svou roli. Horváth nakopl dlouhý balon a Bakoš jen těsně před gólmanem na míč nedosáhl. Středočeši ještě jednou zahrozili, když Klesa po lišácky rozehraném rohu dvakrát po sobě nebezpečně vypálil.

Hned po čtvrthodince pak spadl Plzni do klína uklidňující gól. Videgla v rohu šestnáctky neobratně vyrukoval po Jiráčkovi a sudí Matějek nařídil penaltu. Horváth ji bezpečně proměnil, což určilo ráz dalších minut. Favorit byl na koni a sestupem akutně ohrožení Středočeši disponující nejméně produktivní ofenzivou v lize před sebou měli těžký úkol vstřelit gól. Viktoriáni přecházeli do útoku mnohem přímočařeji, do přestávky jim však chyběla přesnost ve finální fázi.

Příbramský kouč Nádvorník nechal v kabině nešťastníka Videglu a do druhé půle poslal místo něj Ricku. Také úvod druhého dějství byl pro domácí nadějný. Koukal z přímého kopu řádně protáhl Pavlíka a po další standardce měl slušnou šanci také Plašil. Hostům však rychle došlo, že takhle hazardovat s body nemohou. Vrhli se na zteč, Bakošovou šanci zhatil až gólman Hruška a několikanásobné ostřelování domácí branky pak ukončil Limberský pokusem vysoko nad. V 61. minutě už hosté pomalu zvedali ruce nad hlavu, jenže Bakošovou pobídkou Jiráček marnotratně pohrdl.

Dlouho ho to však mrzet nemuselo. Po nádherné a rychlé kombinaci nejprve Rajtoral trefil břevno. A v 68. minutě se právě Jiráček postaral o druhou pojišťující trefu. Naběhl si v šestnáctce na Petrželovu přihrávku a po zemi zacílil přesně k tyči. Od té doby stadión definitivně ovládly vítězné chorály plzeňských fanoušků. Kostrbaté příbramské pachtění k úspěchu vést nemohlo a Plzeň byla pánem situace. Tím spíše, že střídajicí Ďuriš hned po třech minutách na hřišti mazácky přidal třetí gól.

První fotbalová liga, 24. kolo:
Příbram - Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 17. z penalty Horváth, 68. Jiráček, 82. Ďuriš. Rozhodčí: Matějek - Mencl, Pospíšil. ŽK: T. Pilík, Tarczal - Horváth.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Tarczal - Klesa, Videgla (46. Ricka), Koukal (77. M. Štochl), T. Pilík - Wágner (65. Huňa). Trenér Roman Nádvorník.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Jiráček, Horváth - Petržela, Kolář (79. Ďuriš), Rezek - Bakoš (89. Sladký). Trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články