Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 3:0Sigma se vrátila do střelecké pohody, porazila Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ordoš 1 : 0
69. Navrátil 2 : 0
86. Přikryl 3 : 0

OLOMOUC

Střelecké trápení, které olomoucká Sigma po čtyřech zápasech bez gólu přerušila úvodním čtvrtfinálovým duelem Ondráškovka cupu s Jabloncem, nepokračovalo ani v lize a „odskákaly“ to Teplice, které z Hané odjely s třígólovou nadílkou.

Článek

Sigma vletěla na trávník jako uragán a hostující obrana nevěděla, kam dříve skočit. Už v 8. minutě Janotka parádním centrem zprava našel na rohu malého vápna volného Ordoše a ten hlavou pohodlně dostal Sigmu do vedení.

Jenže po čtvrthodině Hanáci přestali hrát a Tepličtí postupně přebírali iniciativu. Vědět o sobě dali především ve 22. minutě, kdy po centru Ljevakoviče z dobré pozice hlavičkoval Matula. Drobisz byl však na místě. Ve 36. minutě pak na poslední chvíli hasil nebezpečí před Marešem Vepřek. Sigma přesto dál pokračovala v jakési letargii.

Olomoucký kouč Zdeněk Psotka na to zareagoval střídáním, když tragického Schulmeistera nahradil podstatně čipernějším Navrátilem a jeho svěřenci se rychle znovu dostali do obrátek. Ještě do přestávky stihl dvě šance Šultes, ale poprvé ho vychytal Grigar a podruhé  minul.

Náporem začala Sigma i druhý poločas. Finální fáze však ji však dlouho vázla. Na gól si Hanáci museli počkat až do 69. minuty. To bleskově rozehrál přímý kop Hořava, který míčem za obranu vysunul štírka Navrátila a ten si pohrál z Grigarem a pak již míč jen poslal do prázdné brány. Výsledek, který je pro Teplice krutý, pak pečetil další střídající hráč Přikryl.

24. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 7. Ordoš, 69. Navrátil, 88. Přikryl. Rozhodčí: Damková - Lhoták, Slavík. ŽK: Škerle - Matula. Diváci: 4721.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Schulmeister (39. Navrátil), Ordoš (83. Petr), Šultes (75. Přikryl). Trenér: Psotka.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Kalivoda (60. Lácha), Ljevakovič (41. Čajič), Matula, Jungr (69. Melunovič) - Vondrášek, Mareš. Trenér: Plíšek.

Reklama