Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 1:2Tradice neporušena, Sparta v Mladé Boleslavi zase vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Kweuke 0 : 1
63. Chramosta 1 : 1
65. Sionko 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 a na vedoucí Plzeň ztrácejí z druhého místa stále šest bodů. Výhru Sparty zařídili Kweuke se Sionkem, Boleslavi k bodům nepomohla ani branka Chramosty. Domácí marně doufali, že Spartu porazí poprvé od roku 2007.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Libor Sionko ze Sparty (vlevo) vstřelil vítězný gól.

Článek

Sparťanský kouč Chovanec poprvé na jaře vsadil v základní sestavě na záložníka Sionka a ke svému tahu si mohl gratulovat, protože právě u Sionka začínaly akce, které doložily úvodní nápor Sparty. Během deseti minut se hosté díky Sionkovi dostali do tří nebezpečných zakončení, ale dvakrát selhal Kerič a hlavičku Kweukeho lapil brankář Šeda.

Boleslav naopak měla velké problémy s překonáním kompaktní sparťanské defenzivy, v níž stále chyběl distancovaný kapitán Řepka a také levý bek Pamič. Až na pokus Mendyho se domácí jen těžko dostávali na dostřel a nepřipomínali tým, který letos doma jen jednou poznal přemožitele.

Na druhé straně Pražané hodně spoléhali na bijce Kweukeho, který často zaměstnával oba střední obránce Boleslavi Dimitrovského a Rolka. Ti ho neuhlídali ve 36. minutě, kdy přetažený centr Sionka vrátil před branku Kerič a Kweuke v pádu přesnou hlavičkou poslal Spartu do vedení.

Kweuke byl k neudržení. Pět minut po poločase po úprku od poloviny hřiště připravil čistou šanci pro Sionka, jemuž zkazil gólovou radost skvělým zákrokem brankář Šeda. Pak domácí ožili, Opielův pokus se snesl ještě těsně nad břevno. V 65. minutě však Podaný prohrál důležitý vzdušný souboj a důrazný útočník Chramosta zařídil vyrovnání.

Středočeši se ale z vyrovnání těšili pouhé dvě minuty. Sparta totiž předvedla rychlý protiúder, na jehož začátku byl průnik a přesná přihrávka Keriče, kterou ve skluzu usměrnil Sionko, skórující poprvé od srpna. Kerič mohl vzápětí náskok navýšit, ale ke své smůle trefil jen spoluhráče Kadlece. Boleslav v závěru vsadila vše na ofenzivní kartu, na hrot se dle tradičního krizového scénáře vydal i vysoký stoper Rolko, ale Spartu ohrozila jen závěrečným závarem, po němž ale asistent signalizoval ofsajd.

Mladá Boleslav -  Sparta Praha 1:2 (0:1)
Branky: 63. Chramosta - 36. Kweuke, 65. Sionko . Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Kovařík. ŽK: Kysela, Opiela - Sionko, Abena, Kladrubský, Matějovský. Diváci: 5000 (vyprodáno).
M. Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski (68. Táborský), Šírl - Mendy (71. Dimutsos), Kúdela, Opiela, Fabián (82. Procházka) - Kulič, Chramosta. Trenér: Stanner.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Zápotočný, Podaný - Vacek, Matějovský, Sionko (74. Abena) - Kerič (84. Kladrubský), Kadlec - Kweuke (90. Pekhart). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: