Hlavní obsah

Brno - Liberec 0:1Brno ani pod novým koučem Wagnerem na body nedosáhlo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Nezmar 0 : 1

Fotbalisté Zbrojovky Brno se ani pod vedením nového kouče René Wagnera nepřiblížili záchraně, neboť prohráli doma se Slovanem Liberec 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil v 52. minutě hlavou Jan Nezmar. Brňané Wagnerovi jeho trenérskou premiéru neusnadnili, hráli nepřesně a za celý zápas si nevytvořili vážnější střeleckou šanci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Liberce Jan Nezmar (druhý zleva) se raduje se spoluhráči.

Článek

I když do zápasu vstoupili domácí fotbalisté aktivně, jediným výsledkem jejich snahy byla dvacetiminutová územní převaha. Ta se odrazila na sérii čtyř rohových kopů v těsném časovém sledu. Značně komplikovaná kombinační souhra domácích fotbalistů ale do šancí nevedla.

Liberec postupně srovnal krok a získával stále výraznější převahu. Ve 27. minutě hned dvakrát zachránil Brnu čisté konto brankář Krbeček. Nejdříve stačil vyrazit z bezprostřední blízkosti střelu Gecova a dorážku Nezmara stačil Krbeček v pádu vykopnout.

Za celý první poločas Brňané zahrozili pouze jednou po půlhodině hry, kdy Kalabiška zakončil své sólo střelou těsně vedle branky. Všechny ostatní pokusy stačily pozorně hrající zadáci Liberce s přehledem odvracet a brankář Bičík byl téměř bez práce.

Také po změně stran Liberec kombinačně i technicky přehrával chaoticky a bez nápadu hrající brněnský tým. V 52. minutě obránce Fleišman unikl po levé straně a po jeho centru brankář Nezmar hlavou do protipohybu brněnského brankáře poslal míč do sítě.

Ani po inkasovaném gólu se ale domácí herně nezvedli. Naopak o devět minut později liberecký Breznaník obešel hned tři obránce a jeho střela skončila na tyči. V závěru sice Brno vystupňovalo svou snahu, která se ale měnila jen v marnost a zoufalství a nedosáhli ani na toužebnou remízu. Naopak čtyři minuty před koncem zachránil Brňany od vyšší porážky znovu brankář Krbeček, který kryl z bezprostřední blízkosti střelu Váchy.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 52. Nezmar. Rozhodčí: Královec - Gallo, Dobrovolný. ŽK: Borek, Došek, Přerovský - Dočkal. Diváci: 2277.
Brno: Krbeček - Husár, Simerský, Migliorini, Hamouz - Přerovský (76. Valenta), Dostálek, Rýdek, Borek - Došek (66. Rabušic), Kalabiška. Trenér: Wagner.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič (72. Holeňák), Fleišman - Dočkal, Gecov, Vácha, Breznaník (90. Papoušek) - Štajner, Nezmar (83. Hadaščok). Trenér Rada.

Reklama

Související témata: