Hlavní obsah

Sudí pomohl Spartě, zuřil kouč Boleslavi Stanner

MLADÁ BOLESLAV

Karel Stanner patří v lize mezi nejzkušenější trenéry. Kouč fotbalistů Mladé Boleslavi není žádný bouřlivák, ale v neděli už mu došla trpělivost. Po prohře 1:2 se Spartou obvinil sudího Petra Mikela, že jednostranným řízením pomohl soupeři.

Foto: Petr Horník, Právo

Léonadr Kweuke ze Sparty (vlevo) vede míč před mladoboleslavským Vladimirem Dimitrovským.

Článek

„Ve fotbale se pohybuji dlouho, zažil jsem už ledaccos, ale tohle bylo moc. Zápas měl kvalitu, jenže mu chybělo férové řízení. Na první pohled bylo totálně tendenční, v lize jsem něco takového už dlouho neviděl,“ říkal dvaašedesátiletý Stanner naprosto vyrovnaným hlasem bez emocí.

Sudímu vyčítal hlavně to, že v první půli neodpískal penaltu za faul Sionka na Opielu nebo předtím za střet Blažka s Mendym. „Ale těch situací bylo daleko víc. Tam nešlo o to poškodit nás jako Boleslav, ale pomoci soupeři. Přitom si myslím, že to Spartě stejně moc nepomůže, když ztrácí šest bodů. To je poměrně dost,“ tvrdil zkušený trenér.

Slovo zářez však z jeho úst nezaznělo. „Ode mě to neuslyšíte, dosaďte si tam slovo podle toho, jak jste to viděl vy,“ odpověděl Stanner na přímý doraz Práva.

„Nejsem zklamaný kvůli tomu, že jsme přišli o body, rozhodně kvůli tomu nebrečím. Prvních dvacet minut mi připadalo jako někde v A třídě, jak si to vesnické kluby rozdávají pod vedením rozhodčího. A od začátku do konce bylo to řízení jednostranné,“ nebral si servítky Stanner.

Medvědí služba českému fotbalu

Nemyslel si, že by to bylo tím, že sudí Mikel neumí pískat. „Tohle nebylo o neumění. Když to sudí neumí, tak kazí na obě strany. To poznáte hned.  Přitom je tohle medvědí služba celému českému fotbalu. Až totiž bude kdokoliv hrát evropské poháry, takový rozhodčí nebude pískat nikde,“ kroutil hlavou Stanner.

Spartu jeho vyjádření nadzvedlo, cítila se tím poškozena. „Absolutně to nechápeme. Po sportovní stránce jsme byli jednoznačně lepší a zápas jsme zaslouženě vyhráli. Považujeme to celé za účelovou kampaň. Je naprosto zarážející, že zatímco v utkáních Plzně dochází opakovaně k hrubým chybám rozhodčích, které ovlivňují nejen průběhy zápasů, ale i celé ligy, není tomu věnována absolutně žádná pozornost,“ tlumočil názor vedení klubu mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Generální a sportovní manažer letenského klubu Jozef Chovanec nechtěl na tiskové konferenci ještě před vyjádřeními svého mladoboleslavského protějšku penaltové situace rozebírat. „K výkonu rozhodčích se nevyjadřuju. Jsem v určité podmínce, nehodnotím ani naše momenty v posledních zápasech. Hledejte odpověď někde jinde, ne u mě,“ uvedl Chovanec.

Reklama

Související témata: