Hlavní obsah

Snad ještě nepatřím do fotbalového důchodu, liboval si po vítězné trefě Sionko

Možná už ho mnozí odepsali, ale Libor Sionko v Boleslavi ukázal, že Spartě má ještě hodně co dát. Hbitý záložník letenského týmu první gólovou akci založil, druhou branku přidal sám. V lize nastoupil v základu na jaře poprvé a nebýt čtvrté žluté karty, zřejmě by si místo v sestavě udržel i pro páteční domácí duel s Olomoucí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sparťan Libor Sionko si liboval, že rozhodl záípas v Mladé Boleslavi.

Článek

Potěšil vás návrat do sestavy?

Snad jsem podal dobrý výkon, i když to manko, že jsem tolik nehrál, je trochu znát. Ke konci už jsem toho měl dost, ale to, že jsem dal vítěznou branku, je pro mě zadostiučiněním.

Proč vás trenér nestavěl? Měl jste nějaké zdravotní problémy?

Ne, jsem fit, jen jsem nedostával důvěru. Respektuju to, je to rozhodnutí trenéra.

Nebyl jste trošku naštvaný, když jste si třeba v derby zahrál jen minutu?

To ne, i když mě mrzí, že stabilně nehraju. Koho by to neštvalo? S minutovou bilancí nemůžu být spokojen. Ale klukům fandím, jsme jeden tým. Nejsem typ hráče, který by se nějak uzavřel a nemakal dál. Nejsem rebel. Vím, že takové chvíle přicházejí a s přibývajícím věkem přijdou, protože fotbal se nedá hrát věčně. Ale já se cítím pořád dobře a snad bylo znát, že ještě nepatřím do fotbalového důchodu.

Nepřepadaly vás třeba už černé myšlenky?

Jednou jste nahoře, jednou dole, už to tolik neřeším.  Věřím, že Spartě mám pořád co dát. Mám smlouvu ještě na příští rok, a dokud budu mít síly, chci se prát.

Jak vám bylo, když jste v Boleslavi za stavu 1:0 pro váš tým nedal zkraje druhé půle tutovku?

Nebyl to příjemný moment, ale věřil jsem, že se do koncovky ještě dostaneme. To se povedlo.

Necítil jste se v tu chvíli jako spalovač?

Já už toho spálil... V ten moment jsem se snažil nepřestřelit, ale trefil jsem to hodně do středu a do gólmana. To se stává, jsou horší věci... Jsem rád, že jsem pak ten gól dal.  Mám padesátiprocentní úspěšnost, to není špatné. Kluci se mi už smějou, že dávám góly ze složitých situací a z jednoduchých ne... Dneska jsem to asi potvrdil.

Hodně emocí vzbudil váš střet s Opielou, po němž se domácí dožadovali penalty. Byl to faul?

Uhýbal jsem mu, ale brnknul mi o nohy. Je to sporná situace, ale nebyl tam úmysl. Těžko říct, sudí se rozhodl penaltu nepísknout a já to kvituju.

A kdyby penaltu odpískal? Asi by si ji obhájil...

Obhájit se dá spousta věcí, ale myslím, že se nepískají větší věci než tohle.

Jak po výhře v Boleslavi vidíte šance Sparty na titul?

Dokud šance žije, popereme se o ní, Ale nezbývá nám než čekat na klopýtnutí Plzně. Musím sportovně uznat, že jejich výkony nejsou vůbec špatné a mají i sportovní štěstí. Dýcháme jim na záda, ale musí nám pomoci i jiné týmy.

Dostal jste čtvrtou žlutou a příští zápas s Olomoucí si nezahrajete...

Bohužel se posadím na tribunu. Pak budou Teplice a chtěl bych hrát. Snad jsem se přiblížil základní sestavě a tomu, abych byl důležitějším hráčem.

Reklama

Související témata: