Hlavní obsah

Přál jsem si, aby byl co nejdříve konec, hlesl zklamaný Šilhavý

JABLONEC

Totální selhání potkalo fotbalisty Českých Budějovic v Jablonci. Tým, který bojuje o záchranu, v neděli utržil pětigólový debakl. „Domácí podali excelentní výkon, byli nesmírně silní v koncovce a jejich kanonádu jsme krutě odnesli,“ shrnul tristní vystoupení Jihočechů zklamaný trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér Českých Budějovic Jaroslav Šilhavý

Článek

Začátek ale přitom nenasvědčoval kolapsu hostí. „Prvních deset minut jsme celkem dobře kombinovali. A rozhodil nás první inkasovaný gól. Bylo to ve chvíli, kdy jsme hráli jen o deseti bez ošetřovaného Ondráška, který má podvrknuté klouby na ruce. Před zápasem jsme se připravovali na domácího kanonýra Lafatu. Znovu ale prokázal, že má čich na góly a jeho výběr místa je obdivuhodný,“ rozebíral Šilhavý.

A zlobil se na svoje svěřence. „Věděli jsme, že Hradec dostal v Jablonci sedm gólů. Ale nijak jsme se z toho nepoučili. Podali jsme velice špatný a zbabělý výkon. Přiznám se, že s narůstajícím skóre v náš neprospěch jsem už tlačil čas, aby byl konec,“ pokrčil rameny trenér.

A vysvětlil, proč nechal na lavičce zkušeného stopera Lengyela. „Tenhle nepovedený tah beru na sebe. Nechal jsem ho mimo sestavu kvůli tomu, že má tři žluté karty a nutně ho budeme potřebovat v záchranářském souboji proti Příbrami. Tím neříkám, že jsme zápas v Jablonci odsunuli na druhou kolej, ale příští kolo bude pro nás klíčové a nemůžeme si dovolit, abychom do něj šli oslabeni o stěžejní hráče v obraně,“ mínil Šilhavý.

Českobudějovický brankář Pavel Kučera jen kroutil hlavou: „Jablonec je velké formě, ale to, co jsme předvedli, byla tragédie. Ani kvalita soupeře neomlouvá náš výkon. Vždyť Lafata mi mohl dát sedm gólů. Problémy jsme měli úplně ve všem. Jablonec nás přehrával v osobních soubojích, rychlosti, od A až do Z.“

Reklama