Hlavní obsah

Eden obchází apokalypsa, bojkot zápasu s Plzní však Slavia popírá

PRAHA

Brno a Příbram dál prohrávají, což červenobílým před jejich pondělní dohrávkou se Slováckem nahrává. Podle tabulky už by fotbalisté Slavie z Gambrinus ligy sestoupit nemuseli, jejich klub však momentálně bojuje o holé zachování existence. Noví majitelé nejsou na obzoru, licence pro příští ročník je ohrožena a hráči od začátku roku nedostávají výplaty. Prý dokonce uvažují o stávce...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hráči Slavie výplaty neznají...

Článek

Čtvrt roku jsou bez peněz, poslední výplaty jim přišly za prosinec. Není divu, že toho fotbalisté Slavie mají už plné zuby. V pondělí večer hrají doma ligu se Slováckem a ve čtvrtek pohárovou odvetu s Teplicemi. Pokud své peníze neuvidí, chystají prý bojkot dalšího ligového duelu příští pondělí v Plzni.

Tuto nepotvrzenou informaci ovšem klub vyvrací. „Nemáme žádnou zprávu, že by hráči něco takového chystali. S ničím takovým nás nekontaktovali,“ řekl pro ČTK tiskový mluvčí Ondřej Zlámal.

Dluhy k hráčům však Slavia nepopírá. Generální ředitel Miroslav Platil koncem minulého týdne potvrdil, že pokud klub nesežene do konce dubna 10 miliónů, nedostane licenci pro příští ročník 1. a 2. ligy. V takovém případě podá Platil okamžitě výpověď, protože i on má netečnosti majitelů dost.

Společnosti ENIC musí Slavia v listopadu zaplatit 110 miliónů korun, podle Platila však licenci akutně ohrožují právě dluhy k hráčům.

Fanoušci Slavie začnou protestovat...foto: Právo/Petr Horník

Hašek bije na poplach, fanoušci protestují

„Prostředků na to, abychom licenci získali, přitom není tolik. Je to do deseti miliónů. Představují náš základní problém s bezdlužností,“ oznámil ředitel. „Hráčům jsme na rovinu řekli, že jim dluhy zaplatíme, a pokud ne, tak po nich prohlášení bezdlužnosti chtít nebudu. Pokud se s takovou částkou nejsme schopni vyrovnat, pak je situace neřešitelná,“ vyhlásil důrazně.

Za majoritního vlastníka klubu Platil označil podnikatele Antonína France. Ani člen vedení s vazbami na otce a syna Sisákových však zřejmě skutečným majitelem Slavie není. Na poplach bije i šéf fotbalového svazu Ivan Hašek a objevují se další znepokojivé zprávy, že majetek Slavie mohl být vyveden do jiných společností... Slavnému klubu hrozí absolutní rozklad a zánik.

V této atmosféře čeká Petroušovu jedenáctku další důležitý zápas se Slováckem. V Edenu bude v pondělí večer určitě dusno. Hnutí fanoušků Sešívaní drží spolu chystá na začátek druhého poločasu choreografii na východní tribuně jako protest proti kritické situaci ve Slavii.

Utkání začíná v 18:30, přímý přenos vysílá ČT4 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: