Hlavní obsah

VIDEO: Bezpečnostní služba v Brně brutálně zaútočila na fanouška. A dostala výpověď

Za hrubé násilí na fanouškovi domácího celku v průběhu nedělního prvoligového utkání fotbalistů Zbrojovky Brno se Slovanem Liberec dostala bezpečnostní agentura One Security výpověď. Podle vedení brněnského klubu byl zákrok proti divákům nepřiměřený a neprofesionální.

Foto: /www.fczbrno.cz

V Brně napadl fanouška pracovník bezpečnostní agentury

Článek

V polovině druhého poločasu sešlo několik brněnských fanoušků na protest proti špatným výkonům svého týmu ke spodnímu plotu tribuny a odhodilo za bariéru klubové šály a dresy. V hledišti zasáhla o několik chvil později přivolaná bezpečnostní agentura.

Při ostré diskuzi jeden z pracovníků agentury udeřil prudce pěstí do obličeje Deana Galeho, který přepadl přes sedačky do spodní řady. Galeho zranění bylo natolik vážné, že musel být převezen do nemocnice. Na vlastní žádost byl večer propuštěn do domácího léčení.

Právě Gale přitom byl v zimní přestávce jedním ze čtyř zakladatelů petice Věříme Zbrojovce. Cílem bylo opět sjednotit brněnské fanoušky, aby svému týmu povzbuzováním pomohli k záchraně první ligy. Petiční akci Věříme Zbrojovce byla věnována i jedna strana programu na utkání s Libercem.

Vedení brněnského klubu vyhodnotilo situaci jako hrubé selhání bezpečnostní služby. "Jak jednotlivců, tak i celku. Zákrok proti fanouškům byl jednoznačně nepřiměřený a neprofesionální. Za naprosto nepřijatelné považujeme napadení a zranění fanouška Galeho," uvedl tiskový mluvčí brněnského klubu Boris Keka.

Podle Keky je výpovědní lhůta ve smlouvě s bezpečnostní agenturou jeden měsíc. Po tuto dobu se žádný z členů One Security, kteří se incidentu zúčastnili, nebude podílet na organizaci a zabezpečení fotbalových utkání Zbrojovky Brno.

Při dnešní schůzce se předseda představenstva brněnského klubu Karel Jarůšek zraněnému fanouškovi omluvil a nabídl mu celoživotní permanentku na domácí zápasy Zbrojovky.

S bezpečnostní agenturou One Security měla v minulosti problémy i hokejová Kometa Brno. Ochranka v listopadu 2009 bezdůvodně napadla fanouška Komety; po podkopnutí nohou měl zraněný muž pohmožděný hrudník, poraněnou páteř a rozseknutý loket. Hokejový klub tehdy s ochrankou rozvázal smlouvu.

Reklama

Související témata:
Bezpečnostní agentura