Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Slavia porazila Slovácko 2:0.

PRAHA

Oběma vyhovuje, že Ústí, Brno a Příbram na dně tabulky dál prohrávají. Ani jeden z protagonistů pondělní dohrávky 24. kola fotbalové Gambrinus ligy však ještě nemá záchranu jistou. Domácí Slavia má na sestupové příčky náskok šesti bodů, hostující Slovácko jen o bod více. Utkání dvou sousedů v prvoligové tabulce můžete od 18:30 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Josef Kaufman ze Slavie se raduje z gólu do sítě Slovácka.

Článek

Derby na Spartě jim přineslo první jarní porážku, navíc přestali střílet góly. O to důležitější domácí duel se Slováckem pro fotbalisty Slavie je. „Pro nás je každý zápas klíčový, o pondělním utkání to platí ještě více,“ poukázal kouč Michal Petrouš. „Už jsme v lize tři zápasy za sebou nevstřelili branku. Věřím, že to napravíme a získáme důležité tři body.“

Slavia prožívá existenční krizi, fanoušci se chystají v průběhu zápasu protestovat proti současné situaci jejich klubu. Hráči brali naposledy výplaty za prosinec, o to těžší je pro ně koncentrovat se výhradně na fotbal.

„Každý zápas, který teď budeme hrát doma, ať je to se Slováckem, s Ústím nebo s Příbramí, je duelem o šest bodů. A nám velí jedině vyhrát,“ burcoval slávisty brankář Martin Vaniak.

Také Slovácko chce co nejdříve opustit neklidné vody. „Ve třech zápasech po sobě se nám podařilo bodovat a rádi bychom na to navázali. Víme, že Slavia podává v určitých fázích velmi dobré výkony. Přesto věřím, že na jejím hřišti můžeme nějaký bod uhrát,“ doufal trenér Miroslav Soukup.

24. kolo Gambrinus ligy
Slavia - Slovácko 2:0on-line
Branky: 10. Kaufman, 48. Jarolím

Reklama

Související témata: