Hlavní obsah

Stávka nebude. Sešívaní ligu dohrají, ať už krize Slavie dopadne jakkoliv

Letos ještě neviděli ani jednu výplatu, jejich klub za nečinného přihlížení nejasných majitelů spěje ke krachu. Fotbalisté Slavie přiznávají, že je napadlo stávkovat. Bojkot některého ze zápasů však v kabině okamžitě zavrhli. „Ligu dohrajeme, ať se děje, co se děje. Nějakým bojkotem bychom poškodili hlavně Slavii a její fanoušky,“ ujistil útočník Stanislav Vlček po pondělní výhře 2:0 nad Slováckem.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Štěpán Koreš ze Slavie (vlevo) bojuje o míč s Jiřím Valentou ze Slovácka.

Článek

Slávistický kotel se o přestávce duelu se Slováckem demonstrativně přesunul na východní tribunu a ukázal červenou kartu tajemným vlastníkům klubu. Hráči v sešívaných dresech se před fanoušky chytli za ramena - jednota červenobílých barev byla potvrzena.

„V některých chvílích jsem přemýšlel i o tom, že bych skandoval s nimi,“ přiznal Lukáš Jarolím, při absenci potrestaného Karola Kisela kapitán Slavie. „Při nástupu do druhé půle mi šel mráz po zádech. Fanoušci ukázali, jak jsou věrní a že všichni držíme pospolu. Jsem rád, že se jim hráči odvděčili vítězstvím,“ kvitoval kouč Michal Petrouš.

Zadlužený klub hraje nejen o licenci pro příští sezónu, ale o samu další existenci. Tuto bitvu musejí vybojovat nejasní majitelé. „Staráme se jen o to, abychom ligu zachránili po sportovní stránce. Ekonomickou situaci musíme nechat našemu vedení,“ poukázal obránce Josef Kaufman.

Fanoušci Slavie udělili majitelům klubu symbolickou červenou kartu.foto: ČTK/Michal Doležal

Kabina bude doufat do posledního dne

Aby vedení konečně podnítili k zásadním krokům, uvažovali hráči o stávce. „Okamžitě jsme ji ale zavrhli. Ligu dohrajeme, ať se děje, co se děje. Nějakým bojkotem zápasů bychom poškodili hlavně Slavii a její fanoušky,“ ujistil útočník Stanislav Vlček.

Generální ředitel Miroslav Platil za majoritního vlastníka klubu označil podnikatele Antonína France. Ani člen vedení s vazbami na otce a syna Sisákových však zřejmě skutečným majitelem Slavie není. Na poplach bije i šéf fotbalového svazu Ivan Hašek a objevují se další znepokojivé zprávy, že majetek Slavie mohl být vyveden do jiných společností...

Do konce dubna musí Platil sehnat 10 miliónů korun, aby klub mohl získat licenci pro příští ročník. „Těch deset dnů už počkáme. Ještě před měsícem by mě ani ve snu nenapadlo, kam až to může zajít... Oba tituly i účast v Lize mistrů bych vyměnil, jen ať Slavia přežije,“ líčil zkušený Vlček. „Celá kabina bude do posledního dne doufat, že se to zachrání a že příští rok tu liga bude...“

Reklama

Související témata: