Hlavní obsah

Jako by Slavia o záchranu ani nestála, žasne prostředník diamantového zájemce

Hrával fotbal za Slavii, teď kope jako kapitán týmu čtvrtou Hanspaulskou ligu za Slamník. V médiích začínal v Zemských novinách a prošel třeba Novou. Právě Petr Casanova, šéfredaktor čtyř časopisů vydavatelství RF Hobby, se na Slavii obrátil jako prostředník společnosti Diamonds International Corporation, která projevila o investici do krachujícího klubu zájem. „Jenže Slavia na nás nemá čas,“ nechápe Casanova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hledá vůbec Slavia zachránce? Ke konkrétní nabídce se zatím točí zády...

Článek

Proč jste právě vy oslovil Slavii jménem Diamonds International Corporation?

Jsem pouhý prostředník. Majitel společnosti pan Luboš Říha je významným inzerentem čtyř časopisů, kde působím jako šéfredaktor. Na Slavii jsem s fotbalem začínal, působil jsem v televizi i v novinách, a tak mě pan Říha požádal, zda bych mu nezískal o klubu nějaké informace.

Co ho nejvíc zajímá?

Jestli je problém Slavie jen v penězích, nebo jestli jde i o nevyjasněnou vlastnickou strukturu a tak dále. Kdyby šlo opravdu jen o peníze, tak by to problém být neměl.

Pan Říha předeslal, že jako malý sice fandil Spartě, ale chce Slavii pomoci. Proč by se měl vrhnout právě do fotbalu?

Diamanty jsou momentálně hned po zlatu druhá nejjistější investice. Jeho společnost disponuje vlastními dílnami i brusírnami, což tady nikdo nemá. Jsou členy burzy, zkrátka expandují. Pana Říhu tedy napadlo, že by se mohl profilovat i ve sportu. A já mu doporučil Slavii.

Která je zřejmě vytunelovaná a před krachem...

Pana Říhu samozřejmě zajímá, kolik peněz by musel investovat okamžitě, kolik v dalších měsících a kolik v dlouhodobém horizontu. Chce znát, jaké má klub představy o majetkové struktuře.

Neodrazuje ho už jen to, že Slavia momentálně není schopná dát dohromady ani 10 miliónů korun, aby mohla získat licenci pro příští ročník?

Tohle nedokáže vůbec pochopit. Česká republika je v poslední době jednou z nejvíce prosperujících zemí, boháčů tady přibývá. Pan Říha si tedy logicky klade otázku, jak je možné, že tady nikdo není ochoten dát takový pakatel, jakým 10 miliónů z hlediska dlouhodobých investic je...

Jaká je reakce Slavie na „diamantovou“ nabídku?

Abych pravdu řekl, chladná. Měl jsem za to, že ji tlačí čas, že každý den může hrát roli. Ale to jsem se asi spletl. Sídlíme na Bohdalci, takže do Edenu to mám přes kopec minutu autem. Ředitel Platil ale vzkázal, že celou středu má jednání mimo, takže se nemůžeme sejít. Budu ho shánět dál. Pan Říha je momentálně v zahraničí.

Jako by Slavia o žádného zachránce nestála.

Takový divný pocit opravdu mám. Asi je tam nějaký systémový problém, jinak tomu nerozumím. Její reakcí je vlastně nezájem.

Reklama

Související témata:
Giacomo Girolamo Casanova
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice