Hlavní obsah

Ústí senzačně zdolalo Jablonec, Brno opět selhalo. Liberec rozstřílel Teplice

PRAHA

Záchranářské duely na jihu Čech a v Hradci Králové měly být největšími taháky nedělního programu fotbalové ligy. Jenže pořádnou předehru jim uspořádalo Ústí, které ve vyhnanství v Teplicích senzačně pokořilo rozjetý Jablonec 2:1. Hodilo tak rukavici předposlednímu Brnu, jež opět selhalo, tentokrát na půdě "votroků", a Příbrami, která nezvládla utkání o přežití v Českých Budějovicích. Kanonádu předvedl doma Liberec, když Teplice rozstřílel 6:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Richard Veverka z Ústí se raduje z úvodního gólu zápasu s Jabloncem.

Článek

Ústeckému nováčkovi před utkáním experti předvídali jen teoretickou šanci na záchranu. Nikdo nečekal, že v zápase s rozjetým Jabloncem ji velkolepě oživí. Hosté sice přijeli ve výtečné formě a Lafata střílí hattrick za hattrickem, v Teplicích však Komňackého týmu zvlhl střelný prach.

Ústí góly Veverky a Krbečka soupeře znervóznělo, Jablonec stačil odpovědět pouze brankou Pitáka. V prvním nedělním klání se tak zrodilo obrovské překvapení a domácí potvrdili slova svého trenéra Habance. "Nepřichází do úvahy, že bychom soutěž jen dohrávali," prohlásil před utkáním.

Další brněnské selhání

Situace Českých Budějovic i Příbrami je hodně mizerná, ale v záchranářském duelu měli navrch Jihočeši, kteří vyhráli 3:0. O své výhře rozhodli v pěti minutách druhé půle, když nejdříve v 72. minutě Stráský a poté v 77. Ondrášek dali výsledku konečnou podobu. Hosté prohráli už popáté v řadě a nejspíš se rozloučí s koučem Nádvorníkem, který měl už před utkáním nůž na krku.

Trenér Příbrami Roman Nádvorník gestikuluje při utkání s Českými Budějovicemi.foto: Právo/Jan Handrejch

I zápas v Hradci Králové měl existenční nádech. Samozřejmě pro hosty, neboť „votroci“ se výhrou v minulém kole nad Ústím už zachránili. Jenže Brno tápe a ani pod novým koučem René Wagnerem neuspělo. V Hradci prohrálo 0:1, předvedlo zcela jalovou koncovku a zkomplikovalo si situaci na dně tabulky. Alespoň na bod čekají Brňané už dlouhých pět kol! Naopak Hradečtí podesáté v řadě pod lízátky neprohráli.

Klokani dál válí

Úspěšné jarní tažení Klokanů pokračuje. Bohemians 1905 vyprovodili Mladou Boleslav domů po výsledku 3:1 a dále ukusují z náskoku svých soupeřů v tabulce. Na šestém místě už ztrácejí právě na Boleslav pouhý bod, dva body jim chybí na čtvrtou Olomouc.

O postavení v horní polovině tabulky půjde i v severočeském derby Liberce s Teplicemi. Jednoznačně lépe z něj ale vyšli Liberečtí, kteří předvedli domácím divákům parádní střelecký apetit a vyhráli 6:2. „Pořád jsme hodně dlužni našim divákům, takže musíme vyhrát,“ připomínal před utkáním liberecký trenér Petr Rada. Hráči jeho přání do puntíku splnili, dvěma góly se blýskli Nezmar se Štajnerem.

Gambrinus liga - 25. kolo
Sparta - Olomouc 2:0
Slovácko - Ostrava 0:0
Neděle
Ústí - Jablonec 2:1on-line
Branky: 7. Veverka, 51. Krbeček - 74. Piták.
České Budějovice - Příbram 3:0on-line
Branka: 43. Čirkin, 73. Stráský, 77. Ondrášek.
Hradec Králové - Brno 1:0on-line
Branka: 33. Klapka.
Bohemians - Mladá Boleslav 3:1on-line
Branky: 19. a 53. Nešpor, 70. Škoda - 4. Mendy.
Liberec - Teplice 6:2on-line
Branky: 41. a 51. Nezmar, 45. a 79. Štajner, 38. Gecov, 88. Breznaník - 57. Vondrášek, 86. Verbíř (pen.).
Pondělí
18.30 Plzeň - Slavia (ČT4)on-line

Reklama