Hlavní obsah

Zatím se nám daří, ale nesmíme polevit, varuje jablonecký kouč Komňacký

JABLONEC NAD NISOU

Sezónu mají rozehranou tak, že pořád mohou pomýšlet na pohárovou Evropu hned ze dvou soutěží. Fotbalisté Jablonce si celkem v pohodě drží třetí místo v tabulce Gambrinus ligy a kromě toho jsou stále ve hře i v Ondrášovka Cupu. „Zatím se nám daří, ale nesmíme polevit,“ říká trenér František Komňacký v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

V lize jste neprohráli už čtrnáct kol po sobě. Jak to vnímáte?

Určitě to není nepříjemné. Každý trenér je rád, když jeho mužstvo dosáhne na nějakou úspěšnou šňůru. To, že je těch vydařených zápasů už tolik, by nemělo hráče svazovat. Naopak je tahle bilance motivuje, aby v nastoupené sérii pokračovali dál.

Doma jste na jaře rozstříleli Liberec, Hradec Králové i České Budějovice a porazili jste i Spartu...

V domácím prostředí jsme hodně silní. Mužstvo má odvahu, sebevědomí, a je to vidět i na tom, že hráči si více dovolí, jsou důraznější, agresivnější a prosazují se do koncovky. Dáváme hodně gólů, což je dobrá vizitka i z pohledu toho, že chceme potěšit naše fanoušky. Zatím se nám daří, ale nesmíme polevit.

Co byste řekl na adresu nových hráčů, kteří přišli v zimě?

Jsme provinčním klubem. Bereme hráče ne za desítky miliónů, ale za statisíce. Jsou neokoukaní, plni elánu. Práce s nimi mě baví, když vidím jejich výkonnostní růst. Pokud se chytnou natolik, že se prosadí trvale do ligy, bude to příznivé pro ně i pro tým. Kvalitu už naznačil brankář Valeš. Z hráčů v poli se snaží na sebe upozornit záložník Vaněk, útočníci Třešňák, Kocourek, kteří naskakují do ligy a už si připsali za Jablonec i první góly. Zahrál si i záložník Hejda.

Co je s Haurdičem, který do nedávna nastupoval pravidelně?

Bohužel má přetrvávající zdravotní problémy.

Necháte v příštím ligovém kole na půdě posledního Ústí nad Labem odpočinout opory, abyste je šetřil na následující čtvrtfinálovou pohárovou odvetu s Olomoucí

Takhle daleko jsem ještě nepomýšlel. Věřím, že jsme schopni proti Ústí uspět bez ohledu na to, v jaké sestavě. Máme dostatečně široký kádr.

Už víte, že v případě postupu přes Olomouc byste se v semifinále poháru střetli s pražskou Slavií, která vyřadila Teplice. Jak vidíte svoje pohárové vyhlídky?

Tak za prvé bych ještě nespekuloval o semifinále. Vždyť proti Sigmě budeme muset ve středu dohánět dvougólové manko z prvního zápasu. A přitom Olomouc má určitou výhodu v tom, že bude mít odehraný nejbližší ligový zápas už v pátek, kdežto my až v neděli. Termínovou listinu ale samozřejmě respektujeme.

Reklama

Související témata: