Hlavní obsah

Chovanec: Slavii teď fandíme nejen kvůli zápasu v Plzni

Kritický poločas přečkali a zůstali ve hře o titul. Fotbalisté Sparty měli v páteční předehrávce 25. ligového kola s Olomoucí obrovské problémy a jejich stíhací jízda za Plzní málem definitivně zkrachovala. „O poločase jsme se zklidnili, byli trpěliví. Za to jsme se dočkali vítězství,“ oddechl si kouč Jozef Chovanec. Letenští teď budou do pondělí doufat, že vedoucí Viktoria zaváhá se Slavií.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér fotbalistů Sparty Jozef Chovanec se dočkal vydřené výhry.

Článek

Olomouc jste nakonec porazili 2:0, přitom jste po poločase mohli prohrávat 0:3...

Utkání se ze začátku vyvíjelo, tak jak jsme chtěli. To bylo ale jen úvodních pět šest minut. Poté nás Olomouc začala přehrávat, špatně jsme vykrývali pole na několika místech. Důležité bylo, že nás brankář Blažek podržel. Několik našich brejků bylo příliš uspěchaných, nedokázali jsme je zakončit kvalitní přihrávkou, a tak šance nemohly přicházet.

Bylo o přestávce v kabině velké dusno?

Byli jsme v situaci, kdy jsme chtěli především poradit a zklidnit situaci, ne hráče kritizovat. Museli jsme reagovat, situaci nám však zkomplikovalo Blažkovo zranění. Vystřídali jsme trochu netradičně, když jsme stáhli ofenzivního hráče a posílili střed pole. Tam jsme měli největší potíže. Po přestávce jsme se přece jen zvedli. Ne o moc, ale přece jen natolik, že jsme těžký zápas vyhráli. Byli jsme mnohem efektivnější než soupeř, hlavně díky aktuální sportovní formě Léa Kweukeho. Opět ukázal svoji sílu a dal gól.

Sparťan Leonard Kweuke zakončuje přes bránícího Aleše Škerleho z Olomouce.foto: Kateřina Šulová

Co je s Blažkem? Bude moci nastoupit v dalších zápasech?

Nevím, má svalové zranění a půjde na vyšetření. Daniel Zítka působil ve druhém poločase klidně, zvládl to naprosto v pohodě a Jardu zastoupil.

Myslíte, že teď už bude boj o titul z vaší strany spíš o bojovnosti a vůli?

Doufám, že ne. Vždyť v Mladé Boleslavi jsme minule podali dobrý výkon. Doufám, že první poločas s Olomoucí byl výjimkou. Ale v lize není nikdo outsiderem, těžký zápas jsme čekali. Vážíme si tří bodů. Psychika svazuje nohy i zkušeným. Ztrácíme na Plzeň šest bodů a každý zápas musíme vyhrát...

Do pondělí však na ni ztrácíte už jen tři body. Teď musíte fandit Slavii!

My jí fandíme už jen kvůli tomu, aby si vyřešila svoji složitou situaci. Každý ví, o co hraje. Karty jsou rozdané jasně. Když vezmu nás a Plzeň, tak obě mužstva ví, o co jim jde. Určitě nás sledovali a uvidíme, jak zvládnou pondělní zápas.

Reklama

Související témata: