Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ml.Boleslav 3:1Klokani nejsou k zastavení, podali si i semifinalistu poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Mendy 0 : 1
19. Nešpor 1 : 1
53. Nešpor 2 : 1
70. Škoda 3 : 1

PRAHA

Mohou jen litovat, že v první třetině ligového ročníku poztráceli příliš mnoho bodů. V posledních týdnech totiž fotbalisté Bohemians 1905 předvádějí výborné výkony a porážejí jednoho soupeře za druhým. Tentokrát si "doma" v Edenu vyskočili v duelu 25. kola na pátou Mladou Boleslav. Po výhře 3:1 už na svého nedělního soupeře ztrácejí v tabulce jen jediný bod.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Škoda z Bohemians 1905 se raduje ze své branky.

Článek

Šestí klokani ztráceli před zápasem na pátou Mladou Boleslav čtyři body a v jarní tabulce se vyšvihli už na třetí místo. V posledních dvanácti utkáních v prvním poločase neinkasovali, tato série však nečekaně brzy skončila. Středočechy náležitě naladil postup do semifinále domácího poháru přes Plzeň. Mendy hned ve 4. minutě vnikl z boku do šestnáctky, dostal v ní až příliš prostoru a přesnou střelou překonal Sňozíka.

Boleslavští tak ideálně vykročili za svojí vůbec první výhrou na Bohemce. Jenže jak rychle vedení získali, tak rychle o ně také přišli. Po rohovém kopu se míč znovu vrátil do vápna a M. Nešpor bez problémů prostřelil Šedu. O deset minut později už domácí mohli vést. Na konci rychlého brejku byl Škoda, který šel sám na brankáře, střelu po zemi však gólman stačil vyrazit na roh. Dalším akcím z obou stran už do přestávky chyběla přesnost. A když hrozilo přečíslení, pomohl si hostující stoper Dimitrovski taktickým faulem.

O přestávce dostal prezident klokanů Antonín Panenka dres od svého fanklubu ze švédského města Hammarby. Jako by mu jeho chlapci chtěli přidat další dárek a v osmé minutě druhé půle skóre otočili. Stalo se tak po ideální spolupráci obou útočníků. Škoda odtáhl po pravé straně rychlý brejk, nezištně odcentroval a M. Nešpor už neměl problém nasměrovat míč do odkryté branky. Další Škodova střela pak zvnějšku "olízla" tyč...

Hosté nebrali varování vážně. Držík v klidu prošel přes tři protihráče a trefil tyč. O minutu později se už skóre znovu posunulo. Na Rychlíkův centr z přímého kopu si naskočil Škoda a hlavou skóroval. Byl to jeho 14. ligový gól, takže se stal nejlepším střelcem Bohemky v historii samostatné české soutěže. Fanoušci Bohemky mohli začít slavit další vítězství, protože zaskočení hosté v závěru na zvrat neměli.

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 3:1 (1:1)
Branky: 19. a 53. M. Nešpor, 70. Škoda - 4. Mendy. Rozhodčí: Jech - Teuber, Moláček. Bez žlutých karet. Diváci: 2946.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Kraus (54. Ibragimov), Držík, Moravec (89. Hartig) - M. Nešpor (78. Bartek), Škoda. Trenér Pavel Hoftych.
Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Dimitrovski, Šírl (59. Procházka) - Opiela, Kúdela (59. Mach), Fabián - Mendy, Dimutsos (70. Táborský) - Chramosta. Trenér Karel Stanner.

Reklama

Související témata: