Hlavní obsah

Je to naše ostuda, přiznal jablonecký Komňacký po selhání s outsiderem

TEPLICE

Sedm měsíců, tedy od druhé poloviny září, trvala ligová neporazitelnost fotbalistů Jablonce. Po čtrnácti zápasech bez prohry padli zcela nečekaně na půdě posledního a už odepisovaného Ústí nad Labem, jemuž podlehli 1:2. „Od začátku bylo pro nás všechno špatně,“ posteskl si jablonecký trenér František Komňacký po zápase, který na teplických Stínadlech sledovala vůbec nejnižší návštěva tohoto ligové ročníku - 789 diváků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Jablonec přitom vkročil do utkání s velkou vervou, jenže štěstěna se od něj totálně odvrátila. „V úvodní minutě jsme měli dvě šance. Soupeř pak skóroval z prvního překročení naší poloviny hřiště. Následovaly naše střely do tyček a břevna. Zahazovali jsme jednu možnost za druhou. Produktivita a údernost byly mizerné. A to se nám nevyplatilo. Dostali jsme druhý gól a otáčet takový vývoj je složité. Nedokázali jsme už vyrovnat, takže hráčům musím vytknout nepochopitelný nedůraz a neschopnost proměňovat šance,“ rozebíral Komňacký.

Z výsledku 1:2 byl rozčarovaný. „I když domácí chválím za bojovnost, beru prohru jako naše zásadní selhání v zápase, v němž jsme měli vyhrát. Příčinu toho, že se tak nestalo, musíme hledat sami v sobě. Při vší úctě k Ústí disponujeme větší kvalitou. Jsme třetí v tabulce a bojujeme o poháry. Prohrát s týmem, který je v tabulce úplně dole, to je naše ostuda. Přitom v týdnu jsme hráče upozorňovali, že ani poslední celek tabulky se sám neporazí. Tvrdil jsem, že Ústí je schopné někoho nachytat a bohužel jsem to asi přivolal,“ mínil jablonecký kouč, který už o poločase musel střídat brankáře Špita.

„Od zápasu na Slovácku měl potíže s tříslem. Přesto šel do hry, ale sám se pak omluvil, že to dál nejde. Bylo to vynucené střídání, které nám potom chybělo v ofenzivě, když jsme potřebovali vyrovnat,“ dodal Komňacký.

Habanec nemohl výhře uvěřit

Ústecký kouč Svatopluk Habanec byl z výsledku doslova vyjevený: „Vyhráli jsme 2:1, ani tomu nemohu uvěřit. Porazili jsme Jablonec, to je pro nás něco velkého. Přitom se soupeři se srovnatelnými kvalitami z druhé poloviny tabulky jsme nebyli schopni bodovat a najednou takový úspěch v zápase, jaký se hned tak nevidí. Jablonec měl dvanáct šancí.“

Připustil, že Ústí přálo štěstí. „To určitě. Branková konstrukce asi byla dobře posunutá, když hosté trefovali tyče a břevna. Musím naše mužstvo pochválit. Kluci odvedli maximum, co lze předvést za bojovnost. Skákali do střel a někteří dohrávali na hranici lidských možností,“ pokýval hlavou Habanec.

Reklama

Související témata: