Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 3:0Jihočeši zničili Příbram, která už 399 minut neskórovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Čirkin 1 : 0
73. Stráský 2 : 0
79. Ondrášek 3 : 0

Jihočeši v souboji s nejméně produktivním týmem první ligy udělali rázný krok k záchraně. Domácí sice hrou nijak neoslnili, ale díky chybujícímu příbramskému týmu postrádajícímu důraz měli vyložených šancí, že prostě vyhrát museli.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Grigori Čirkin (vpravo) slaví gól Českých Budějovic s Rudolfem Otepkou do sítě Příbrami.

Článek

Příbram přijela na jih Čech se sérií čtyř proher, navíc 309 minut nedokázala skórovat. A od začátku zápasu si koledovala o příděl. Nejprve Vulin už po sedmi minutách trefil tyč z přímého kopu, Hudson rybičkou hlavičkoval těsně mimo a po kombinaci Nitrianského se Stráským tentýž hráč pohrdl vyloženou šancí, když napálil míč mimo branku. Mezi tyče nešla ani hlavička Vulina po přímém kopu Otepky. Ránu Ondráška pak skvěle zneškodnil Hruška.

Hostům ani mnohočetné varování nestačilo, dál postrádali důraz a odvahu v soubojích, o přesnosti přihrávek nemluvě. A pár vteřin před přestávkou je ztrestal Čirgin: Otepkův přetažený rohový kop vrátil Horejš hlavičkou na malé vápno a domácí záložník míč čelem trknul do sítě - 1:0.

Po přestávce domácí pozorně bránili. Hlídání čistého konta jim nedělalo velké starosti. Sice často kazili a do útoku se dostávali velmi komplikovaně, hosté je však ve všech směrech předčili a navíc ještě chybovali při přechodu do útoku i před vlastní brankou.

Dlouho se sice Jihočechům nedařilo přidat pojistku na těsné vedení, když Mezlík, Vulin, Otepka, dvakrát Hudson ani hlavičkující Lengyel vyložené šance neproměnili. Pomohla až blesková rozehrávka po ruce Jakuba Štochla na půlící čáře. Příbramští defenzivní linii formovali laxně a nezareagovali na bleskovou rozehrávku domácích: po pravé straně pronikl Nitrianský, jeho zpětnou přihrávku sice Mezlík napálil jen do rukou hbitého Kučery, ale při dorážce se nemýlil Stráský - 2:0. A vzápětí střelec druhého gólu pláchl příbramské obraně znovu, Hruška sice nebezpečí uhasil za cenu faulu, ale balón se odrazil k Ondráškovi, jenž lehce do prázdné branky zvýšil na 3:0. Hostům třetí zásah nejen definitivně zlomil vaz, ale navíc přišli o brankáře Hrušku, protože jejich kapitán za protesty po druhé brance vyfasoval žlutou kartu a v součtu s karetním trestem za faul musel do sprch.

Až za rozhodnutého stavu pustili domácí dvakrát do šance Příbram, ale Huňa i Plašil ztroskotali na umění brankáře Kučery, a tak Jihočeši slavili druhé vítězství z posledních jedenácti zápasů a navíc čisté konto. Hosté na gól v nejvyšší soutěži čekají už 399 minut.

SK Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 44. Čirkin, 73. Stráský, 79. Ondrášek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, Jiřík. ŽK: Čirkin, Lengyel, Ondrášek - Pleško, Nohýnek, Hruška. ČK: 79. Hruška. Diváci: 2477.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Lengyel, Žižka (23. Horejš), Vulin - Hudson (65. Mezlík), Čirkin, Otepka, Nitrianský - Ondrášek, Stráský (83. Němec). Trenér: Šilhavý.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - P. Pilík (59. Huňa), Tarczal, Ricka (46. M. Štochl), Koukal - Klesa, Wágner (82. Rondzik). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: