Hlavní obsah

Liberec - Teplice 6:2Rozjetý Liberec přestřílel Teplice, Nezmar má blízko ke 100. gólu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Gecov 1 : 0
40. Nezmar 2 : 0
45. Štajner 3 : 0
51. Nezmar 4 : 0
57. Vondrášek 4 : 1
80. Štajner 5 : 1
86. Verbíř 5 : 2
88. Breznaník 6 : 2

Velkou formu chytili v první lize liberečtí fotbalisté. Hráči Slovanu ve 25. kole porazili Teplice vysoko 6:2 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Liberec svého soka zlomil na konci prvního poločasu, kdy se během sedmi minut střelecky prosadili Gecov, Nezmar a Štajner. Po poločase se znovu trefili Nezmar se Štajnerem a těsně před koncem také Breznaník, teplický debakl zmínili jen Vondrášek s Verbířem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dva góly dal veterán Jiří Štajner (na snímku). Dvoubrankovým střelcem byl také Jan Nezmar.

Článek

V libereckém dresu oslavil 400. odehraný zápas v české lize obránce Miroslav Holeňák. Z aktivních hráčů se tím mohou chlubit jen slávisté Stanislav Vlček a Martin Vaniak. Velké jubileum má na dosah také útočník Nezmar. Toho dělí už jen jediný gól od vstupu do Klubu ligových kanonýrů, který sdružuje kanonýry s nejméně stovkou nasbíraných tref v nejvyšších soutěžích. Nezmar má po dnešku na kontě už 99 zásahů.

Rozjetý Liberec na sedmém místě v tabulce přeskočil právě Teplice, které naopak upadají do krize a potřetí za sebou vyšly naprázdno. Teplice jen potvrdily, že výjezdy pod Ještěd nejsou jejich parketou. Prohrály zde pátý ligový duel za sebou

Severočeské derby dospělo k rozuzlení už na konci první půle. Liberec začal využívat své šance a jako první prolomil teplickou obrannou hráz Gecov, který za dvě minuty připravil také druhý gól pro Nezmara. Otřesené Teplice ještě do přestávky stačil pokořit Štajner a těsně po příchodu z kabin se znovu prosadil Nezmar.

Třiatřicetiletý útočník se může chlubit exkluzivní formou: v posledních pěti zápasech nastřílel pět branek a dnes mohl stylově znovu oslavit pondělní narození svého syna. Ke cti Teplicím slouží, že rozhodnutý zápas "nezabalily". Útočník Vondrášek po rohovém kopu snížil, ale liberecký nápor to neutlumilo.

V další velké šanci selhal Nezmar, který už dnes mohl oslavit "stovku" nastřílených branek. Teplicím v závěru uškodilo vyloučení záložníka Jungra, jenž viděl dvě žluté karty a jeho spoluhráči museli posledních 20 minut dohrávat v oslabení. Přesilovku dokázal Slovan využít v 80. minutě, když se podruhé v zápase trefil Štajner. Střídající teplický veterán Verbíř na konci divoké přestřelky stačil odpovědět, ale poslední slovo znovu patřilo Liberci, o jehož šestý zásah se postaral aktivní záložník Breznaník.

Atraktivní zápas vůbec nepřipomínal poslední vzájemné souboje obou týmů. V předchozích devíti duelech se vždy střelecky prosadilo jen jedno družstvo, čtyři z posledních pěti utkání skončily těsným výsledkem 1:0.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 6:2 (3:0)
Branky: 40. a 51. Nezmar, 45. a 80. Štajner, 38. Gecov, 88. Breznaník - 57. Vondrášek, 86. Verbíř. Rozhodčí: Jílek - Szarowski, Urban. ŽK: Hadaščok - Jungr. ČK: 70. Jungr. Diváci: 4440.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Dočkal, Vácha, Gecov, Štajner (83. Sivrič), Breznaník - Nezmar (73. Hadaščok). Trenér: Rada.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Lácha (65. Verbíř), Ljevakovič, Jungr, Mareš - Mahmutovič (52. Melunovič), Vondrášek (85. Kalivoda). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: