Hlavní obsah

Měl jsem obrovské štěstí, uznal brankář Kovář po skvělém debutu v lize

Josef PešoutSport.czPrávo

Vydařenou premiéru v nejvyšší soutěži má za sebou fotbalový brankář Přemysl Kovář. Odbyl si ji v dresu FK Ústí nad Labem a hned proti soupeři z nejtěžších - Jablonci, který na jaře udivoval skvělou herní i střeleckou formou. A pětadvacetiletý gólman nakonec přispěl k vítězství posledního celku tabulky 2:1.

Foto: Libor Zavoral, Právo

Brankář Ústí Přemysl Kovář dostává gól.

Článek

Jablonecký útočník Piták prohlásil, že při Ústí snad stáli všichni svatí...

Budu muset jít do kostela, protože to, jak nám zápas vyšel, bylo něco neuvěřitelného. Měli jsme obrovské štěstí. Platí to pro celý tým i pro mne. Rozhodla možná už první neproměněná šance Lafaty hned na začátku, kdy jablonecký kanonýr míč minul na čáře a dorážka taky neprošla. Kluci mi říkali, že jsem si dobře postavil brankovou konstrukci. Jablonec nastřelil dvakrát tyč a jednou břevno.

A nakonec jste uhájili těsné vítězství. Co vám kromě štěstí pomohlo?

Smekám před spoluhráči. Museli jsme třikrát střídat a někteří další hráči dohrávali se šrámy.

Jaké máte pocity po debutu v první lize?

Hodili mě do vody. Vyšlo to tak, že jsme vyhráli, takže jedním slovem paráda. Určitě jsem mohl dostat šanci už proti Slovácku, ale trpělivě jsem čekal dál. Málem jsem naskočil do ligy už loni v dresu Liberce, kdy jsem byl připravený, ale zranil jsem se.

Brankář Ústí Přemysl Kovář se stal hrdinou duelu s Jabloncem.foto: Právo/Josef Pešout

Jak dlouho jste věděl, že půjdete do branky právě proti Jablonci?

V minulém zápase měl Michal Vorel problémy se žebry a trenér mi říkal, že teď přijde řada na mně. Volal jsem to hned mamince, která mi přála, abych se hlavně nezranil.

A vychytal jste ligového kanonýra Lafatu...

Spousta kamarádů mi prorokovala, že po tomto zápase bude mít Lafata na svém kontě tolik gólů, že už ho nikdo v tabulce střelců nedožene. Ale nedal mi žádný a ještě tu korunu střelců nemá jistou.

Ústí je sice pořád poslední, ale na nesestupovou příčku ztrácí už jen čtyři body. Vidíte šanci na záchranu?

Přesvědčili jsme se, že se dá hrát s každým. Chceme se dobře připravit na další zápas na Slavii a pokusíme se boj o udržení ještě zdramatizovat.

Reklama