Hlavní obsah

Ukázali jsme charakter, jásal Kisel. My zase hloupost, přiznávala plzeňská kabina

PLZEŇ

Mrtvo jak v hrobě. Žádný řev, nadávky, výčitky. Ba ani na smutek se nezmohli. Jako by plzeňští fotbalisté nedokázali pochopit kolaps, který prožili. V duchu už počítali s výhrou, která se jim v duelu se Slavií ještě dvě minuty před koncem vnucovala. Možná i podvědomě kalkulovali, že jim k vytoužené korunovaci postačí ve zbývajících pěti ligových dějstvích uhrát devět bodů. A najednou pád na zem - remíza a kruté vystřízlivění z mistrovských ambicí.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Záložník Slavie Karol Kisel se raduje z branky a z toho, že jeho tým zase ukázal charakter.

Článek

„Hlavně naše hloupost. Neskutečná...,“ prozradil plzeňský obránce František Ševinský, co kabina ligového lídra právě prožívala.

Možná, že i hloupost je slabé slovo. „To se prostě stát nemělo,“ zabědoval autor prvního plzeňského gólu Daniel Kolář. „To se prostě stát nesmí,“ opravoval ho pobledlý trenér Pavel Vrba.

Ani trenér nechápal...

Neřval, nekřičel, ani hlas nezvýšil. Jako by ani jemu ještě nesepnulo, co se stalo. A i kdyby - v tu chvíli by to stejně nebylo nic platné.

„Byly to trestuhodné chyby. První po rohovém kopu, druhá poté, kdy rozehráváme ze středového kruhu a dovolíme, aby Slavia hrající už vabank poslala kolmici do naší šestnáctky, aniž bychom na ni reagovali,“ nechápal plzeňský kouč, jak si jeho svěřenci počínali.

Ani trenér Pavel Vrba nechápal, co se v závěru stalo.foto: Právo/Petr Hloušek

„Stane se, že neuhlídáme standardku. Ale pokud chceme hrát o první místo, nesmíme se hned vzápětí dopustit takové chyby, jakou jsme před Černého brankou vyrobili. Vždyť my po první inkasovaném gólu rozehrajeme úplně jinak, než to děláme,“ nedokázal ani Ševinský vysvětlit, co se na place dělo.

Plzeň měla obavy, věděl Kisel své

Zato slávistický vůdce Karol Kisel to věděl. „Po mém kontaktním gólu nám narostla křídla, zatímco Plzeň byla pod tlakem. K titulu má blízko a zároveň hrozně daleko, takže obavy určitě měla a má. Bylo to ni patrné,“ pravil celý rozzářený. Aby ne...

„V situaci, v níž se zmítáme, jsme zase ukázali obrovský charakter. Zasloužíme si, aby všechno, co se kolem Slavie děje, dospělo k rozřešení. Když ne hned v úterý, pak v co nejkratší době určitě,“ dodával s nadějí, že dění příští bude v Edenu přece jen pro něho i spoluhráče radostnější. Tak, jako byly pro Kisela a spol. radostné poslední minuty v Plzni.

Zvládneme to, ujišťovali se domácí

„I tak máme dále všechno ve svých rukou, i když na Spartu máme k dobru už jen čtyři body. Mé mužstvo však má kvalitu i sílu na to, aby závěr zvládlo, i když jednoduché to nebude,“ ujišťoval sebe i hráče trenér Pavel Vrba, že přes kolaps se Slavií nakonec všechno dobře dopadne a Plzeň titul získá.

„Když budeme hrát zbývajících pět zápasů na sto procent, jako jsme hráli až dosud všechna utkání, máme na to, abychom ligu dohráli, jak si představujeme a přejeme,“ notoval si s trenérem Daniel Kolář.

„A když se vyvarujeme podobných hloupostí, jakých jsme se dopustili se Slavií. A my se jich vyvarujeme, protože jsme se všichni z kolapsu poučili,“ tvrdil i František Ševinský.

Reklama

Související témata: