Hlavní obsah

Vedení fotbalové Slavie zatím o osudu Dembélého nerozhodlo

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie zatím nerozhodlo o dalším osudu záložníka Bassiroua Dembélého, který se v médiích ostře vyjádřil k poměrům a ke své situaci v zadluženém pražském klubu a na základě toho chyběl v nominaci na pondělní ligový duel na hřišti Plzně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slávista Bassirou Dembélé (vlevo) v souboji se Zdeňkem Šenkeříkem z Ostravy.

Článek

"O Bassirouovi dnes odpoledne jednalo představenstvo klubu, žádné rozhodnutí ale zatím nepadlo. Je to otevřené," řekl ČTK slávistický mluvčí Ondřej Zlámal.

Jednadvacetiletý malijský středopolař si v rozhovoru mimo jiné postěžoval, že mu klub dluží čtyři měsíce výplaty a že s ním přestal komunikovat slávistický trenér Michal Petrouš. Kouč Pražanů ho následně nenominoval k utkání v Plzni, ale popřel, že by ho vyřadil z kádru.

"Z kádru určitě vyřazen nebyl, jen jsem ho nenominoval k zápasu na základě nevybíravých vyjádření v tisku," uvedl Petrouš v pondělí večer po zápase na západě Čech.

Žádný výrazný posun zatím podle Zlámala nenastal při hledání nového slávistického investora. Generální ředitel pražského celku Miroslav Platil přitom v deníku Sport uvedl, že dnes by měl údajný současný vlastník Slavie Antonín Franc představit příštího majitele klubu. "Nejsou žádné nové informace," uvedl Zlámal.

Podle informací ČTK dnes nedošlo ani k plánované schůzce mezi Francem s Platilem a předsedou ČMFS Ivanem Haškem. Obě strany zůstávají v telefonickém spojení.

Slávističtí zástupci se s šéfem fotbalového svazu setkali poprvé ve čtvrtek, kdy předložili projekt na záchranu klubu a kroky k tomu, aby vršovický tým získal profesionální licenci pro příští ligovou sezonu. K tomu potřebuje Slavia uhradit hráčům dluhy ve výši asi deseti milionů korun.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice