Hlavní obsah

Chceme boj o záchranu zdramatizovat, tvrdí ústecký kouč Habanec

Josef PešoutSport.czPrávo

Ještě to nevzdáváme, takový vzkaz vyslali svým soupeřům v boji o záchranu fotbalisté Ústí nad Labem. Ač měli na posledním místě tabulky až sedmibodovou ztrátu na nesestupovou příčku, znovu vykřesali naději. „Chceme to ještě zdramatizovat,“ říká trenér Svatopluk Habanec v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

V minulém ligovém kole jste šokovali vítězstvím nad Jabloncem. Čekali jste to?

Určitě ne. Přiznám se, že ještě dlouho po zápase jsem byl z výsledku 2:1 vyjevený. To, co dokázal soupeř zahodit za šance, se hned tak nevidí. Na druhou stranu musím říci, že naši hráči dali do hry sto dvacet procent bojovnosti.  A k tomu se přidala štěstěna.

V sezóně jste nasadili už čtyři brankáře. Co jste říkal na výkon debutujícího Kováře?

Na podzim chytali Radim Novák s Bučkem. Zimní posila Vorel se před týdnem zranil a přišla řada na Kováře. Ukázal se skvěle. A příjemně mi zamotal hlavu nad tím, koho postavit příště, pokud už bude zdravý i Vorel.

Někteří vaši svěřenci už dávali najevo smíření se sestupem, ale najednou jste zpátky ve hře o záchranu. Jak to vnímáte?

Klukům jsem vytýkal jejich úvahy nad sestupem v médiích, když se o něm nebavíme ani v kabině. Teď jsme si ale jako tým dokázali, že naše situace není beznadějná. Přál bych si, abychom tu tajenku na konci tabulky ještě zdramatizovali. Pokusíme se znovu překvapit na půdě pražské Slavie, která má ale velkou vnitřní sílu, což potvrdila v Plzni.

Jak vás mrzí některé nedávné bodové ztráty?

Hodně. Vždyť i Brno s Příbrami v poslední době pořád prohrávají, ale my jsme jejich zaváhání nevyužili. Po bezbrankové remíze jsme sahali třeba na půdě Bohemians 1905, Hradec nám dal dva góly v předposlední minutě a v nastavení. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. V pěti zbývajících kolech chceme odvést maximum a uvidíme, na co to bude stačit.

I kdyby se Ústí případně zachránilo, jeho budoucnost by byla vzhledem k nejasnostem ohledně domácího stadiónu stále nejistá...

Na to teď nemyslíme. Mou prioritou je tým připravit po sportovní stránce na nejbližší utkání. A co se bude dít po sezóně, to ovlivnit nemohu.

Reklama