Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians i Liberce chtějí v předehrávce potvrdit výbornou formu

LIBEREC

Páteční předehrávku 26. kola první fotbalové ligy obstará souboj sousedů z předních pozic tabulky. Jak sedmý Liberec, tak i šestí Bohemians 1905 se navíc aktuálně mohou pochlubit výbornou formou, když z posledních pěti duelů poztráceli jen dva body. Pokud by Bohemians v Liberci vyhráli, posunuli by se minimálně do soboty na čtvrtou příčku.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Fotbalisté Bohemians 1905 hrají na jaře v naprosté pohodě.

Článek

Vršovický celek měl podle předsezónních předpokladů bojovat o záchranu, ovšem v závěru podzimu se dostal do nevídané formy a nyní za sebou má sérii 11 zápasů, z nichž prohrál jediný s Jabloncem. Rázem se tak začalo spekulovat o možnosti útoku na příčky znamenající postup do evropských pohárů. To však v Bohemians odmítají.

Také Liberec chytil v průběhu jara velmi dobrou formu. Úvodní tři zápasy sice prohrál, ale pak zabral a především v domácím prostředí soupeře doslova ničí. Nejprve doma rozebral Mladou Boleslav 4:0, následně Olomouc 3:0 a naposledy Teplice 6:2. "Nemůžeme ale čekat, že teď budeme dávat kupu gólů každému soupeři. Teď to třeba rozhodne jeden gól," uvedl trenér Petr Rada.

Nezmarovi chybí jeden gól do klubu

Velkou zásluhu na domácích kanonádách má i útočník Jan Nezmar, který v posledních pěti utkáních dal pět branek a už mu chybí jediný střelecký zápis k jubilejnímu 100. gólu, znamenajícímu vstup do Klubu ligových kanonýrů. "Samozřejmě mu ten gól přejeme, ale je jedno, kdo dá branku, hlavně ať se vyhraje," podotkl Rada.

Ten očekává obtížný souboj. "Bohemka ke svému bojovnému fotbalu přidala i kombinaci, přijedou s ní fanoušci a navíc díky svému excelentnímu umístění může hrát uvolněně a pro radost. My ale chceme jednoznačně v tabulce ještě nahoru. Někdo říká, že tabulka není směrodatná, já si myslím, že je směrodatná. Není jedno, jestli skončíme desátí nebo šestí," dodal Rada.

Páteční zápas začne na stadionu U Nisy ve 20:15. Přímý přenos vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: