Hlavní obsah

Richter: Duda má poslední šanci

PRAHA

Nominace Radka Dudy na turnaj Karjala Pavla Richtera zaskočila, ale je pro to dát impulzivnímu útočníkovi druhou šanci. V extralize si mistr světa z roku 1985 všímá dravých výkonů Kladna a neúspěchů Liberce a Budějovic. Richter se rovněž Sportu.cz svěřil o svých vyhlídkách návratu na trenérskou lavičku. ČESKÝ HOKEJ OČIMA PAVLA RICHTERA

Foto: ČTK/Michal Doležal

Povolání Radka Dudy do reprezentace Pavla Richtera překvapilo.

Článek

"Dneska ráno jsem slyšel v rádiu nominaci na Karjala Cup a nechtěl jsem věřit vlastním uším, když jsem zaslechl jméno Radek Duda. Po tom, co předvedl na posledním mistrovství světa jsem nepočítal, že se tak brzy do nároďáku vrátí. Snad tým nedoplatí na jeho nedisciplinovanost i na turnaji ve Finsku. Každopádně je to pro Dudu poslední šance. Buď se podřídí morálce mužstva a stane se jeho stálou součástí, nebo si definitivně přibouchne dveře.

Ale věřím Slávovi Lenerovi, který tenhle krok určitě neudělal bez rozmyslu. On naše hráče v zahraničí pečlivě sleduje a nebude do reprezentace zvát někoho, kdo hraje špatně. Proto pro mne nebyla překvapením ani nějaká další, ne třeba příliš známá jména. V tomto opravdu spoléhám na Lenerův instinkt, on nevybírá hráče jen podle statistik, ale snaží se mít tým vyvážený jak šikovnými hráči tak těmi tzv. dělníky ledu.

Kladno příjemným překvapením

Z dosavadního dění naší extraligy mě příjemně potěšily výsledky Kladna. Nováček se drží statečně a mladí kluci bojují jako psi. Nejspíš časem půjdou s výkony trochu dolů, ale myslím si, že baráž by jim hrozit neměla. Pro tu je velkým kandidátem Liberec, ačkoliv má v kádru řadu špičkových hráčů. Těm ale chybí více nasazení a obětavosti, to mi u týmu v posledních zápasech scházelo. Ale v Liberci s hokejem vždycky dobře pracovali a nový trenér Paleček snad mužstvo vyvede z krize.

Více než Liberci ale věřím Budějovicím, ačkoliv jsou momentálně poslední. Jihočeši mají velmi zkušené mužstvo a po některých změnách v kádru a výměně trenéra se snad u týmu trochu uklidnila situace. Hlavní díl odpovědnosti za mizerný začátek podle mne nese brankář. Hudáček sice není špatný gólman, ale na začátku letošní sezóny se mu prostě nedařilo, několikrát mužstvo nepodržel a to se topilo v sérii porážek.

Kadlecův návrat Slavii prospěl

Trochu rozpačitě z počátku sezóny působila Slavie, ale teď už půjde nahoru. Dobře, že se vrátil Petr Kadlec a vyšly i nějaké další změny. Slavie nebude chybět mezi nejlepší čtyřkou. Výborně si vzhledem k obrovské marodce vedou hokejisté Sparty. Trochu protikladně může působit neustálé posilování kádru, ale může to mít i pozitivní účinek ve smyslu  zvýšené konkurence.

Českou extraligu sleduji důkladně a pravidelně navštěvuji zápasy Slavie a Sparty. Několikrát jsem byl ale  i v Karlových Varech a nevyhnul jsem se ani Moravě. Hodně zápasů mám navíc možnost sledovat i jako spolukomentátor ČT.

Na návrat na trenérskou lavičku prozatím nemyslím, i když na působení u Slavie nebo Sparty vzpomínám velmi rád. Několik nabídek jsem sice obdržel,  ale současné klima v extraligových klubech, kdy si trenér ukáže na hráče a manažer mu ho za pár dní koupí, mi nevyhovuje."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články