Hlavní obsah

Brno bojuje o holý život, a tak plzeňští lídři čekají tuhou bitvu

PLZEŇ

Dát koncentrovaným výkonem zapomenout na domácí remízu se Slavií. To je cíl fotbalistů Viktorie Plzeň v sobotním utkání 26. ligového kola v Brně. Lídr tabulky bude hájit čtyřbodový náskok na druhou Spartu a je jasným favoritem. Zbrojovka je však předposlední a také ona musí bodovat. „Brno bojuje o holý život a povinnost mu velí zvítězit, takže to bude tuhý boj,“ uvědomuje si záložník Petr Jiráček.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky

Článek

Během jediné minuty v závěru inkasovali dva góly a přišli o výhru nad Slavií, kterou už drželi v rukou. Plzeňské fotbalisty teď čeká velká zkouška odolnosti, jak se dokáží se šokující bodovou ztrátou vyrovnat.

Viktoriáni ujišťují, že zachovávají klid. Týden před utkáním v Brně měl zcela normální průběh. „Bylo to naprosto normální jako vždy. V klidu jsme si remízu se Slavií rozebrali, vysvětlili. Doufám, že se už podobných chyb vyvarujeme a závěr sezóny zvládneme,“ líčí pro klubové stránky záložník Petr Jiráček.

Topící se Brno by mělo být pro Plzeň teoreticky snadným soustem. Hráči na to však nespoléhají. „V lize není lehkého soupeře. Brno bojuje o holý život a povinnost mu velí zvítězit, takže to bude tuhý boj,“ očekává Jiráček.

Plzeňský Petr Jiráček (vpravo) a Petr Janda ze Slavie.foto: Právo/Petr Horník

Výhra Ústí nad Jabloncem je dostatečným varováním

Také kouč Pavel Vrba pustil středečním rozborem zápas se Slavií z hlavy a začal se chystat na Brno. „Myslím si, že Ústí, Brno ani Příbram se ještě nesmířily se sestupem a v sobotu nás čeká soupeř, který bude hrát o prvoligovou příslušnost v příštím ročníku. To předznamenává těžký a tuhý souboj. Já samozřejmě věřím tomu, že rozdíl v postavení v tabulce bude na hřišti viditelný,“ avizuje trenér.

Zbrojovka naposledy vyhrála 11. března... „Výhra Ústí nad Jabloncem nás dostatečně varuje! Je vidět, že i mužstvo, které by mělo doma s favoritem prohrát, nakonec zvítězilo, takže budeme Zbrojovku brát velice vážně a doufám, že nám to vyjde i výsledkově,“ apeluje Vrba.

Plzeňský Milan Petržela (vpředu) si kryje míč před Lukášem Pleškem z Příbrami.foto: ČTK/Petr Eret

Petržela se vrací skoro domů

Specifickou příchuť má zápas pro reprezentanta Milana Petrželu, který od Brna pochází. „Určitě. Když jsem hrál za Zeman, bylo dnešní hřiště Zbrojovky hřištěm Zemanu. Přijede tam spousta známých, příbuzní, rodiče. Těším se a doufám, že zápas díky koncentrovanému výkonu dovedeme do vítězného konce.“

Záložník věří, že po vítězném utkání bude moci zůstat na víkend doma na Moravě. Viktorii se proti Brnu dlouhodobě daří, v deseti zápasech s ním neprohrála. „Došlo tam ale k obměně kádru. Proti poslednímu vzájemnému utkání se mužstvo hodně změnilo. Navíc vyměnili trenéra, takže lze jen těžko předvídat, co nás tam čeká,“ poukazuje Petržela.

Zápas Brno - Plzeň se hraje v sobotu od 17:20, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: