Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 1:2Příbram dala gól, ale pošesté prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Koukal 1 : 0
57. Loučka 1 : 1
70. Piták 1 : 2

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami sice vstřelili v sobotu po 430 minutách gól, ale bodů se přesto nedočkali a připsali si šestou porážku v řadě. Jablonec, i když chvílemi působil, že na něj padla jarní únava, dokázal odčinit ústecké selhání a další blamáž nepřipustil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Luboš Loučka (vlevo v zeleném) se zasloužil o jablonecké vyrovnání.

Článek

Od první minuty měli hosté výraznou územní převahu a v páté i první šanci. Rondzik ale Vošahlíkovu střelu vyrazil a Piták z dorážky pálil nad branku. Když později zatáhl míč po levé straně Kovařík, domácí obrana i s gólmanem si zdřímli, ale Vošahlíkovi, původem z Příbrami, jako by se zželelo bývalých spoluhráčů a z metru dal míč vedle.

Když už se domácí osmělili a Koukal šel sám na gólmana, jako by se lekl a pálil předčasně jen do jeho náruče. V 11. min. utekl příbramské obraně Vošahlík, Rondzik ho před pokutovým územím poslal k zemi a musel být hodně rád za žlutou kartu. Následný trestný kop Pitáka pak bravurně zlikvidoval a Lafatovu střelu pak zblokoval Divíšek. Domácí se stále víc tlačili dopředu, ale v blízkosti šestnáctky jako by zapomněli, proč se ženou na branku soupeře.

Ke slovu se dostali znovu hosté a Rondzik zázračně vykopl gólovou střelu Pitáka. A pak přišla neuvěřitelná 31. minuta. Klesa sebral Lafatovi míč u půlící čáry, Koukla si to namířil před bránu a z patnácti metrů pozemi prostřelil Valeše. Příbram se radovala z gólu po 430 minutách. Hosté jako by nevěřili, co se stalo, ale T. Pilík v další šanci poslal na Valeše neškodnou plazivku. Wágner ho pak v posledních sekundách napodobil.

Hned v úvodu druhé půle prověřil pozornost Rondzika ránou z šestnáctky Lafata. Odpovědí byla po pěti minutách střela Plašila nad Valešovu branku po centru Divíška. Pleško pak roztleskal diváky po odvážném obejití Pavlíka, ale Valeš jeho střelu vytěsnil na třetí roh Příbrami během deseti minut. Jablonec jako by zapomněl hrát a Koukalově hlavičce po trestném koupu Klesy chyběly jen centimetry.

Nedáš, dostaneš platilo u Litavky. Jablonec na pár minut domácí zatlačil, Piták vybojoval míč na hranici šestnáctky a Loučkova dělovka pravačkou skončila přesně u levé tyčky domácí branky.

A dílo příbramské zkázy pak dokončil po rohovém kopu Kovaříka Piták ránou pod břevnu Piták, kterého obrana nedokázala oddělit od míče. Touha Příbrami alespoň po bodu byla obrovská, ale to by musel Klesa v šestnáctce trefit alespoň branku. Naopak Vošahlík na druhé straně pořádně protáhl Rondzika.

Domácí tak vyšli opět naprázdno, neboť v poslední minutě neposoudil sudí zákrok na Klesu jako penaltový a pokutový kop nenařídil.

Příbram -  Jablonec 1:2 (1:0)
Branky: 31. Koukal - 57. Loučka, 70. Piták. Rozhodčí: K. Hrubeš - Chytil, Vysloužil. ŽK: Rondzik, Koukal, Wágner - Eliáš, Vošahlík, Kovařík.
Příbram: Rondzik - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek (81. M. Štochl) - Klesa, Tarczal, T. Pilík (89. P. Pilík), Pleško - Koukal - Wágner (74. Huňa). Trenér: Kopač.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský (71. Třešňák) - Vošahlík, Vaněk (78. Drsek), Loučka, Piták (88. Krajčík), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: