Hlavní obsah

Příbram z tribuny sledoval trenér Levý. Prý se byl ale jen podívat na fotbal

PŘÍBRAM

Jablonečtí se po první půli zápasu v Příbrami děsili, že se znovu začne naplňovat ústecký scénář. „Vytvořili jsme si šance, ale nedali. Naopak jsme zase rozchytali náhradního gólmana soupeře, až jsem si říkal, že mu už vůbec nedáme gól. A pak jsme z jedné akce dostali branku. V tu chvíli mi blesklo hlavou, že se opravdu zopakuje ústecký scénář,“ přiznal po utkání v Příbrami kouč Jablonce František Komňacký.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Stanislav Levý tvrdil, že se byl v Příbrami jen podívat na fotbal.

Článek

„V kabině jsem trochu zvedl hlas, hlavně proto, abych zvedl hráčům morálku. Po změně stran už jsme neměli tolik šancí, ale rozhodla právě ta morálka a vůle, že jsme zápas otočili. Hráli jsme třetí zápas v šesti dnech, bylo to hodně o vůli, aby to zlomili. Věřil jsem, že to hráči dokáží a za odměnu dostanou dva dny volna. Naším cílem je třetí místo a to jsme si potřebovali třemi body v Příbrami upevnit. Musím ale přiznat, že Příbram podala velmi dobrý výkon, a kdyby ve druhé půli dotáhla nějaký brejk a dala gól, těžko bychom to dokázali otočit,“ dodal Komňacký.

Piták jabloneckým hrdinou

Jabloneckým hrdinou byl Karel Piták, který na první gól nahrál Loučkovi a vítězný sám vstřelil.

„Dneska jsem mohl dát góly čtyři. Ještě jsem trefil nohu gólmana a zahodil další šanci, ale hlavně, že jsme vyhráli. Tyhle tři body jsme moc potřebovali,“ říkal spokojený Karel Piták, ale také přiznal... „Chvilku jsem se bál, aby to nedopadlo jako v Ústí. Zase jsme nedali šance a inkasovali, ale dokázali jsme to otočit,“ dodal. Na dresu Davida Lafaty, který ve druhém ligovém utkání v řadě nedal branku, řekl: „David se jako střelec nezadrhl. Jednak se trefil v poháru a navíc on je nesmírně cenný pro mužstvo i tím, že rozděluje míče. Mně dneska vytvořil parádní šanci.“

Bod by byl zlatý, přiznal Kopač

Příbram vedl podruhé v této sezóně jako hlavní kouč František Kopač. Na podzim porazil Budějovice 2:0, několik desítek minut to v sobotu vypadalo, že bude opět úspěšný... „Bohužel jsme nezískali ani ten jeden bod, který jsme si podle mne zasloužili, a byl by v naší situaci zlatý. Celý týden jsme do hráčů hustili, aby zvedli hlavy, že fotbal hrát nezapomněli. Na hře mužstva bylo vidět zlepšení, bohužel všechno zkazily dvou hloupé chyby,“ zlobil se Kopač.

„Před prvním gólem jsme zbytečně couvali, místo abychom vystoupili proti hráči. Loučka tak mohl bez problémů pálit. Ještě horší chyba byla před druhým gólem. Tomáš Pilík měl při rohu hlídat Pitáka a nechal ho volného. Wagner, který tam být nemusel, má roztržený ret. Pilík je natolik zkušený, že takovou situaci prostě nemůže dovolit. Navíc jsme hráče upozorňovali na standardky a hru, kterou se bude prezentovat Jablonec. Jestliže tohle hráč nezvládne, pak nemůže hrát,“ pustil se do Pilíka Kopač.

Zase ty hloupé chyby, zoufal si Koukal

„Co je platné, že jsem dal po tak dlouhé době gól, když jsme zase prohráli a dvěma hloupými chybami. To je neuvěřitelné! Dřeme, myslím si, že herně jsme se zlepšili, a pak si to sami zkazíme. Pořád ale platí, že máme velké problémy s proměňováním šancí. Pořád ale žijeme a pereme se o záchranu,“ říkal naštvaně Zdeněk Koukal, který dal po 430 hluchých příbramských minutách gól.

„To si můžeme malovat na tabuli kdo, koho má obsadit při standardkách do nekonečna, když to pak někdo nesplní, jako by tam ani nebyl,“ přidal se Michal Klesa, který by ale sám měl zpytovat svědomí za to, co zahodil nebo kdy mu dělalo problém po krásné akci, kterou oklamal soupeře, přesně přihrát.

„My to nevzdáváme. Pořád to máme ve svých rukách, ale potřebujeme bodovat bez ohledu na soupeře. Klíčový bude už nadcházející duel v Ústí, Brno pak máme v předposledním kole doma. Ať už mužstvo povedu já, nebo přijde nový trenér, který se byl na zápas podívat, uděláme pro záchranu maximum,“ zdůraznil Kopač.

Na tribuně sledoval zápas Stanislav Levý, který sice tvrdil, že přijel jen tak na fotbal, ale podle informací Sport.cz a Práva, by měl v pondělí říct konečné slovo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články