Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Hradec 1:2Hradec i díky výkonu debutanta Koubka vyhrál v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Fischer 0 : 1
45. Zelený 0 : 2
65. Chramosta 1 : 2

Hradečtí fotbalisté pokračovali ve skvělých jarních výkonech i v utkání 26. kola na půdě Mladé Boleslavi, kde vyhráli 2:1. Hosté o výhře rozhodli dvěma brankami už před přestávkou a poskočili do první poloviny tabulky, domácí spíše přemýšlí, jak se probojují přes Kroměříž do finále domácího poháru.

Článek

V obou sestavách se objevilo několik náhradníků a i samotný duel dvou týmů, které dohrávají ligu bez větších potíží, přinášel poměrně lehkovážný fotbal. Už v prvním poločase byla k vidění řada šancích, v nichž sice početně hráli prim domácí, ale góly dávali hosté.

Už v sedmé minutě se mohli Východočeši dostat do velké šance, ale sudí Jílek vytáhnul faul Mendyho na Chlebouna chybně mimo šestnáctku. Akce probrala domácí, kteří měli vzápětí blízko k vedení, jenže Chramosta neproměnil ideální přihrávku Kuliče. Do přestávky měli domácí i další možnosti, ale proti byl debutant Koubek. Hostující gólman stačil až do poločasu zneškodnit nejen další Chramostův pokus, ale i hlavičku Johany.

Hostující efektivita byla mnohem účinnější a oba góly Hradce padly po identických akcích: míč zatáhnul dvakrát až k brankové čáře Štěpán, vrátil ho zpět před opuštěnou branku a jeho spoluhráči skórovali. Nejprve to byl ve 20. minutě Fischer, v nastaveném čase první půle pak Zelený, hrající svůj první ligový zápas v základní sestavě.

Domácí se snažili po přestávce zvýšenou ofenzivou zápas ještě korigovat a v 64. minutě po rohu snížil hlavou Chramosta na 1:2 a dal svůj třetí gól z posledních čtyř zápasů.

Středočeši svým pohybem a rychlými kombinacemi stále více zaměstnávali hostující obranu, jenže tu dalšími výbornými zákroky podržel gólman Koubek. Vychytal i kanonýra Kuliče, tři minuty před koncem znovu navíc selhal Chramosta. Boleslav tak prohrála potřetí za sebou.

26. kolo první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2 (0:2)
Branky: 64. Chramosta - 20. Fischer, 45.+1 Zelený. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Pospíšil. ŽK: Procházka, Šírl, Opiela - Klapka, Koubek. Diváci: 1523.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina (46. Kysela), Johana, Rolko, Šírl - Mendy, Procházka (46. Kúdela), Opiela, Táborský (58. Dimoutsos)- Kulič, Chramosta. Trenér: Stanner.
Hradec Králové: Koubek - Zelený, Chleboun, Kasálek (68. Hochmeister), Pávek - Rezek, Fischer, Klapka - Pilař, Černý (81. Mišinský), Štěpán (71. Pokorný). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: