Hlavní obsah

Na hřišti Slavia ligu definitivně zachránila, nejistota v Edenu však trvá

PRAHA

Na hřišti se fotbalisté pražské Slavie po hladké výhře 3:0 v lize definitivně zachránili, otázkou přesto zůstává, co bude s vršovickým klubem v příští sezóně. Nad Edenem se dál vznáší nejistota, neboť nový majitel, nebo alespoň investor ochotný splatit stamilionové dluhy je stále v nedohlednu. Podstatný krok k ligové jistotě udělalo i Slovácko, jež ve druhém nedělním zápase 26. kola Gambrinus ligy vyhrálo v Olomouci. Tečku za celým kolem udělá pondělní dohrávka mezi Teplicemi a Spartou, která je na programu od 19 hodin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z branky do sítě Ústí nad Labem.

Článek

Slavia vykročila do zápasu se Severočechy s chutí, od začátku byla lepším mužstvem, vytvořila si převahu a měla i několik nadějných příležitostí. Vedení se však dočkala až v 19. minutě, kdy se poprvé trefil Vlček, pro něhož to byla třetí ligová trefa v sezóně. Záhy mohl přidat další, ale nepochodil, stejně jako neuspěl ani Černý.

Ústí se po rozpačitém začátku v  Edenu osmělilo a podniklo několik rychlých a nebezpečných výápadů. Krbeček měl dokonce dvakrát příležitost skóre srovnat, ale proti Vaniakovi nepochodil. Po změně stran se v podobně slibné šanci ocitl i Stožický, jenže domácí gólman jeho střelu zlikvidoval a pak udeřila Slavia. Zbyněk Pospěch přidal druhou branku a Pražané kráčeli za jasnou výhrou, kterou tentýž čtvrt hodiny před koncem potvrdil třetím gólem..

Slovácko po půli udeřilo

Zápas na Hané se vyvíjel od začátku jednoznačně. Olomouc útočila, připravovala si šanci za šancí, ale proti bránícímu se Slovácku, v jehož sestavě překvapivě chyběl Švancara, a především pak výbornému brankáři Filipkovi, se střelecky prosadit nedovedla. A to měl přitom Ordoš dvě velké příležitosti, Janotka a Hořava zrovna tak. Slovácko si však přijelo pro bod a tomuto záměru podřídilo všechno..

Po změně stran se začali hosté stále více osmělovat a po necelé hodině hry šli zásluhou Valenty do vedení. Domácí se na nápor nezmohli, pořádnou střelu na Filipkovu bránu nevyslali a naopak v nastaveném čase podruhé inkasovali, takže překvapivě prohráli.

Program 26. kola
Pátek
Liberec - Bohemians 1905 1:0
59. Nezmar
Sobota
Příbram - Jablonec 1:2on-line
Branky: 32. Koukal - 57. Loučka, 70. Piták
Ml. Boleslav - Hradec Kr. 1:2on-line
Branky: 65. Chramosta - 20. Fischer, 45. Zelený
Brno - Plzeň 1:1on-line
Branky: 57. Rabušic - 28. Petržela
Ostrava - Č. Budějovice 3:2on-line
Branky: 33. Bolf, 60. Kraut, 70. Varadi - 9. Stráský, 58. Ondrášek
Neděle
Slavia - Ústí nad Labem 3:0on-line
Branky: 19. Vlček, 59. a 74. Zb. Pospěch
Olomouc - Slovácko 0:2on-line
Branky: 57. Valenta, 90. Szmek
Pondělí
19:00 Teplice - Spartaon-line

Reklama

Související témata: