Hlavní obsah

Slavia - Ústí 3:0Poslední Ústí sice šance mělo, zázrak na Slavii však nesvedlo a prohrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Vlček 1 : 0
59. Pospěch 2 : 0
74. Pospěch 3 : 0

PRAHA

Nedělní duel 26. ligového kola proti sobě svedl dva kluby, jimž licenční manažer nedoporučil udělit profesionální licenci pro příští ročník. Jenže zatímco desátá Slavia má v tabulce bodů dost, poslední Ústí mělo jednu z posledních nadějí na záchranu. Nevyužilo ji, přestože šance mělo. Červenobílí nakonec jistě dokráčeli k výhře 3:0, takže se teď mohou těšit na čtvrteční pohárové semifinále s Olomoucí.

Foto: René Volfík, ČTK

Útočník Slavie Stanislav Vlček otevřel skóre.

Článek

Devět bodů na předposlední Brno dávalo Slavii dostatečný klid, že alespoň podle pořadí v tabulce už by o první ligu přijít neměla. Lehce nakopnutý kapitán Kisel se tedy jen na lavičce mohl v klidu šetřit na čtvrteční pohárový duel s Olomoucí a sledovat, jak jeho spoluhráči vykročili za dalšími body.

Ústí sice mohlo v případě výhry reálně oživit své naděje na záchranu, ale ze začátku se o to ani nepokusilo. Hned na úvod nechalo nehlídaného Vlčka zakončovat metr před brankou a mělo štěstí, že se teprve zastřeloval. Také Koreš se o chvíli později divil, kolik místa u zadní tyče měl. Bylo tedy jen logické, že Korešův přímý kop v 19. minutě doputoval znovu až k neobsazenému Vlčkovi, který zblízka bez problémů nasměroval míč do sítě.

Až po této školácké chybě Severočechům došlo, že o záchranu je třeba se prát. Chybu stopera Čelůstky nedokázal zaskočený Krbeček využít. Další šanci tedy připravil pro Stožického a ten ve 30. minutě v tutové pozici nedokázal trefit mezi tyče. Tou dobou to sešívaní s bohorovností a klidem přeháněli, takže Habancův tým stále žil.

Stejně ležérně začali sešívaní také druhý poločas. Další tutovku měl ústecký Stožický, ovšem gólman Vaniak znovu dokázal, proč se mu říká „Čaroděj“ a proč ho kouč Petrouš odmítl v zimě propustit do brankářského důchodu. Jeho skvělý zákrok byl klíčový. Pak totiž Janda trefil tečovanou střelou tyč a Pospěch v 59. minutě po přesném centru Černého dal hlavou pojistku na výhru domácích.

Tím spíše, že hosté dál plnili roli Smolíčků, jimž není gólu dopřáno. Po hrubce Jarolíma doputoval míč do další šance ke Stožickému, ten však trefil jen tyč za bezmocným Vaniakem... Když pak Pospěch sám před Kovářem brankáře mazácky přehodil a vychutnal si svoji druhou trefu v utkání, nebylo už o vítězi pochyb. Slavia se definitivně zachránila.

Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 3:0 (1:0)
Branky: 59. a 73. Pospěch, 19. Vlček. Rozhodčí: Makovička - Ubias, Večeřa. ŽK: Dvořák, Zachariáš (oba Ústí). Diváci: 5423.
Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - M. Černý (78. Vyhnal), Janda (68. Milutinovič), L. Jarolím, Koreš - Pospěch, Vlček (59. Hora). Trenér Michal Petrouš.
Ústí nad Labem: Kovář - Polák, Dreksa, Valenta, Dvořák - Zachariáš (80. Lamešič) - Jindráček (46. Doležal), Martykán, Vrtělka, Stožický (72. Volek) - Krbeček. Trenér Svatopluk Habanec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články