Hlavní obsah

Petroušův černý humor: Výplaty jsou na cestě, jen nevíme, kde...

Žádalo by si to velkou oslavu. Výhrou 3:0 nad posledním Ústím získali fotbalisté Slavie čtyři kola před koncem ligy jistotu, že neskončí na sestupových příčkách. Co by za to ještě v úvodu jara dali - a přece mají dál hlavu plnou starostí. „Tři body bych rád vyměnil za to, aby Slavia byla stabilizovaná a všechno tady dál fungovalo. Pořád však doufám, že to tak nakonec dopadne,“ přeje si trenér Michal Petrouš.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

Čtyři kola před koncem ligy jste zachráněni. Bude nějaká oslava?

Spokojený jsem tak napůl. Tři body bych rád vyměnil za to, aby Slavia byla stabilizovaná a všechno tady dál fungovalo. Pořád však doufám, že to tak nakonec dopadne... Když jsme na úvod jara jen remizovali s Brnem, museli jsme počítat s tím, že můžeme o záchranu hrát až do posledního kola. Kluky jsem na to upozorňoval, takže z tohoto pohledu mě vítězství nad Ústím potěšilo dvakrát, když jsme se vlastně zachránili.

Jenže licenční komisař navrhl neudělit Slavii profesionální licenci pro příští ročník a příchod nového vlastníka je zatím pořád ve stádiu slibů. Víte něco nového?

Máme povzbudivé náznaky. Kus práce se tady udělal a byla by strašná škoda i pro celý český fotbal, kdyby to špatně dopadlo. Já pořád věřím.

Máte nějaké konkrétní zprávy?

Konkrétního nevím vůbec nic. Jen že zájem o Slavii je.

A co vaše výplaty?

Jsou na cestě, jen nevíme, kde... Takže jsme stále bez výplat.

Milan Zachariáš z Ústí nad Labem (vpravo) si kryje míč před Lukášem Jarolímem ze Slavie.foto: Právo/Petr Hloušek

Ohledně udělení licence čeká Slavii klíčový týden. Co když ji nedostane?

Teď vám nemohu říci, jak by se to na atmosféře v kabině projevilo. Když klub licenci nezíská, je to problém. Pořád věřím, že ji Slavia dostane.

Proti Ústí se znovu vytáhl brankář Vaniak. Kolikrát jste si už během jara liboval, že jste mu v zimě zatrhl odchod do fotbalového důchodu?

Měl jsem k tomu své důvody. Martin je zkušený gólman a já věděl, že svou roli tu sehraje, že ho bude potřeba. To ukázal i s Ústím, když chytil několik šancí soupeře. Hlavně za stavu 1:0, což dokázal i v některých minulých zápasech.

Ve čtvrtek hostíte v prvním utkání semifinále Ondrášovka Cupu Olomouc. Je ligový vzestup povzbuzením pro pohár?

Kluci už mají v hlavě, že je liga zachráněná. Moc velkou roli tomu před Olomoucí ale nepřikládám. Hráči mají i bez toho v poháru obrovskou motivaci. Drtivá většina z nich ho ještě nevyhrála, chtějí si teď na něj sáhnout.

Reklama

Související témata: