Hlavní obsah

Franc slíbil Haškovi, že Slavia nejpozději do středy oznámí řešení krize

Slibů a příslibů už bylo v případě zadluženého klubu víc než dost. Podle informací z posledních dnů se však přece jen zdá, že fotbalová Slavia by mohla najít spasitele, který ji koupí a pomůže získat profesionální licenci pro příští sezónu. Poslední slib stávajícího vedení zní: Nejpozději do středy oficiálně oznámíme řešení. Přitom o licencích se má rozhodnou o den později ve čtvrtek...

Foto: Michal Doležal, ČTK

Symbolická červená karta pro majitele Slavie od vlastních fanoušků.

Článek

K avizované audienci přece jen došlo. V pondělí ve čtrnáct hodin navštívil předsedu Českomoravského fotbalového svazu Ivana Haška na Strahově Antonín Franc, který je prezentován jako majitel SK Slavia Praha.

„Seznámil jsem pana předsedu s postupem věcí. Ty se mají tak, že nejpozději ve středu 4. května bude klub informovat na oficiální tiskové konferenci o řešení současné situace,“ řekl po schůzce Antonín Franc.

Předseda svazu vzal informaci na vědomí. „Jsem rád, že mě pan Franc informoval, více se veřejnost dozví nejpozději ve středu,“ konstatoval Hašek.

Do zmíněné tiskové konference se obě strany k záležitosti nebudou více vyjadřovat.

Bude zachráncem ústecký Viamont?

Fanoušci Slavie během nedělního utkání s Ústím vyvěsili transparent „V pondělí nový majitel, nebo 2. nadílka?!“. Dali tak najevo, že jejich trpělivost je u konce.

V pondělí se ještě spasitele nedočkají, ale poslední Francův slib je za poslední dobu přece jen nejnadějnější. Mluví se o tom, že zadlužený klub by měla spasit česká stavební a železniční společnost Viamont se sídlem právě v Ústí nad Labem.

„Bez komentáře,“ reagoval tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Nový vlastník by musel v první řadě uhradit částku kolem 10 miliónů korun, aby Slavia srovnala dluhy k hráčům a otevřela se jí tak cesta k udělení profesionální licence pro příští ročník. Svaz má o licencích rozhodnout tento čtvrtek 5. května.

„Naše výplaty jsou na cestě, jen nevíme, kde... Takže jsme od začátku roku stále bez peněz,“ popsal situaci v neděli trenér Michal Petrouš.

Dalším z celé řady problémů k řešení bude pro případného nového majitele dluh 110 miliónů korun bývalému majiteli klubu britské společnosti ENIC. Angličané totiž chtějí své peníze hned a ne až do listopadu, jak vedení vršovického klubu ještě donedávna tvrdilo.

Reklama

Související témata: