Hlavní obsah

Emoce pochodovaly, obvinění také. Šlo o penaltu proti Teplicím i červenou pro Kweukeho

TEPLICE

Nervy pochodovaly, jasná věc. A vzájemná obvinění po hektickém závěru pondělního ligového duelu také padala. Teplice vinily Pražany i rozhodčího Drábka, že před vyrovnávací brankou Keriče nepřerušili hru, byť Mahmutovič ležel na trávníku, jejich nejzkušenější fotbalista Pavel Verbíř měl sudímu za zlé, že nevyloučil Kweukeho, i když nakopl Rosu. Ale i sparťanští hráči se přidali, neboť podle nich mohl a měl hlavni arbitr v nastaveném čase odpískat po faulu na Podaného i druhou penaltu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Tomáš Vondrášek (vpravo) stíhá Léonarda Kweukeho ze Sparty.

Článek

Šlo o moc, takže po remízové partii se nebylo planoucím emocím co divit. Bod vzhledem k momentální ligové konstelaci a hlavně vývoji zápasu sice braly s uspokojením oba celky, ale i tak...

Hlavně Sparta potřebovala víc. Vyhrát a stáhnout manko na Plzeň na dva body. „Jenže Teplice jsou soupeřem, jemuž se proti nám dlouhodobě daří. Možná nejvíc ze všech ligových celků,“ kvitoval letenský manažer a trenér v jedné osobě Jozef Chovanec, že se jeho svěřenci zvedli i ve chvíli, kdy 0:2 prohrávali a remízu zachránili. „A navíc – až do konce jsme hráli na vítězství,“ s uspokojením připomněl, že nechybělo mnoho, aby jeho celek skóre úplně otočil.

Brabec míníl: Druhé penalty se sudí bál

To kdyby Kweuke, Pekhart, Kerič a spol.  proměnili šance, do nichž se v nastaveném čase dostali, nebo kdyby sudí Drábek v poslední minutě odpískal penaltu za zákrok na pronikajícího Podaného. „Sudí je na hřiště pánem, on rozhoduje. A o něm rozhodují další lidé. Nám trenérům nepřísluší jeho verdikty komentovat,“ odmítl Chovanec inkriminovanou situaci byť třeba jen glosovat.

Erich Brabec: Sudí penaltu odpískat mohl, ale on nás o body nepřipravil...foto: Právo/Jan Handrejch

„Odpískat penaltu mohl. Ale asi nenašel odvahu. Možná se i bál,“ byl mnohem sdílnější letenský stoper Erich Brabec. „Sudí  nás ale o body nepřipravil, protože o nich jsme mohli rozhodnout sami a hlavně dřív. V poslední půlhodině jsme se o výsledek opravdu rvali, ale nechápu, proč tak nehrajeme od první minuty,“ odmítl vinit Drábka z remízy a notné devalvace sparťanských nadějí na obhajobu titulu.

Postesk Plíška: My hru přerušíme

Ani Teplice to neudělaly, i když jistou křivdu cítily. „Před vyrovnávací brankou Keriče zůstal na trávníku ležet Mahmutovič, ale nikdo hru nepřerušil. My to běžně děláme, ale tentokrát se k tomu neměl ani rozhodčí, ani soupeř,“ posteskl si trenér Severočechů Jiří Plíšek, bleskově však dodával: „Hlavní chyba byla ovšem v tom, že Kerič zůstal v šestnáctce neobsazený.“

Trenér Teplic Jiří Plíšek: My hru běžně přerušíme, když leží na trávníku zraněný hráč...foto: ČTK/Libor Zavoral

Verbíř se divil: Za kopnutí jen žlutá?

Nejzkušenější teplický fotbalista Pavel Verbíř rozporuplné pocity rovněž neskrýval. Remízu, kterou jeho zraněními a tresty zdecimované mužstvo dohrávající duel se Spartou v křečích a na pokraji vyčerpání, pochopitelně bral všemi deseti, nad extempore Kweukeho mu však zůstával rozum stát. A nad tolerancí sudího Drábka a jeho asistenta ještě víc.

Teplický Pavel Verbíř (vlevo): Rozhodčí se bál odělat to, co udělat měl...foto: ČTK/Libor Zavoral

„Kopnul do našeho Rosy. A v době, kdy byla hra přerušená, za což dostal jen žlutou,“ zazlíval Verbíř arbitrům, že Kweukeho po strkanici v teplické bráně, odkud chtěl sparťanský útočník donést balón co nejdříve do středobého kruhu, neztrestali červenou kartou. „A přitom situaci jasně viděli. Hlavní i jeho asistent. Verdikt měl být jasný, jenže rozhodčí se bál udělat to, co udělat měl.“

Ale protože hned po zápase pochodující emoce vychladly, neboť remízu braly s uspokojením oba celky, ani v zápisu o utkání se zmínka o tomto incidentu neobjevila, takže kamerunský obr vyjde ze zmiňovaného incidentu bez trestu a v pátek v dalším ligovém dějství proti Liberci pochopitelně vyrukuje.

Reklama