Hlavní obsah

Věřím, že motivaci neztratíme, říká teplický kapitán Verbíř před závěrem ligy

Josef PešoutSport.czPrávo

Kapitán teplických fotbalistů Pavel Verbíř byl tahounem svého týmu i v atraktivním duelu s pražskou Spartou. Během dlouholeté kariéry zažil nespočet soubojů s letenským soupeřem. V pondělí se oba celky rozešly remízou 2:2. „Mohli jsme vyhrát, ale i prohrát,“ shrnul zkušený záložník napínavé dění na teplickém trávníku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Verbíř

Článek

Co jste říkal na závěrečný nápor Sparty?

Vzájemné zápasy jsou vždycky vyhecované a jsme rádi, že jsme za posledních deset let se Spartou doma ani jednou neprohráli. Vždyť Spartě jde o titul. Myslím, že předvedla kvalitní výkon, celkově a hlavně v závěru byla asi lepší a sahala po vítězství. Ale za stavu 2:2 měl i náš Aidin Mahmutovič jasnou šanci, kdy mohl rozhodnout.

Jaká byla nálada v kabině před zápasem?

Bojovná. Hlavně jsme si říkali, že zkusíme hrát aktivně. A to i přesto, že naše situace se sestavou nebyla jednoduchá. Měli jsme asi šest zraněných, k tomu přibyly dva tresty. Když jste se podívali na naši lavičku, seděli tam i úplně neznámí kluci.

Po vyrovnávacím gólu Sparty došlo v teplické brance k nepřehledné strkanici. Jak jste to viděl?

Sparťan Kweuke jasně kopl do našeho Tondy Rosy. Chápu Kweukeho, že chtěl rozehrát balón, ale nevím, proč se rozhodčí bál udělat, to co by měl.

Před utkáním vešlo ve známost, že po sezóně u týmu končí trenér Plíšek. Jak jste na to zareagovali?

Trenér nám to oznámil ráno při rozcvičení. Není to standardní krok, ale musíme jej brát jako realitu. Každý hráč hraje za sebe, o vlastní budoucnost a za současný tým, a bylo by špatné, kdyby někdo z nás polevil v motivaci a uvažoval jinak. Do hlav kluků nevidím, ale věřím, že ligu dohrajeme na úrovni.

Po Spartě přivítáte doma ještě vedoucí Plzeň. A můžete tak hodně promluvit do boje těchto dvou rivalů o titul...

Myslím, že liga nebyla dlouho tak zajímavá jako letos na jaře a tepličtí diváci se mají na co těšit.

Platí pořád to, že po sezóně ukončíte kariéru?

Loučení jsem si představoval trochu jinak, tedy s nějakým úspěchem. Bohužel se to nestane, protože jsme neuspěli v lize ani v poháru. Ale v Teplicích jsem toho prožil hodně moc a zůstanou mi dobré vzpomínky. K fotbalu patří i druhá strana mince a už s tím nic neudělám.

Reklama

Související témata: