Hlavní obsah

Už jsem tahal kačera, přiznal teplický Vondrášek

TEPLICE

Pro dva teplické fotbalisty byl zápas se Spartou výjimečný. Svůj první ligový gól v něm vstřelil bosenský záložník Aldin Čajič a v nezvyklé roli pravého obránce se představil dosud spíše útočník Tomáš Vondrášek. Oba cítili po boji únavu, ale kvitovali s povděkem, že jejich tým sebral aspirantu na titul dva body po remíze 2:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Tomáš Vondrášek (vpravo) stíhá Léonarda Kweukeho ze Sparty.

Článek

„Určitě jsem si nemohl proti Spartě přát víc, než jí vstřelit gól. Čekal jsem na něj skoro celou sezónu a myslím, že jsem tou brankou podpořil svůj dobrý výkon. Takže mám skvělé pocity,  svěřil se osmnáctiletý Čajič. „Možná, že při tom gólu mi pomohla i chyba brankáře, skóroval jsem se štěstím. Na konci zápasu jsem už dohrával hodně unavený, výsledek je však pro nás velmi dobrý,“ líčil fotbalista, který přišel do Teplic loni v létě právě z dorostu Sparty.

„Znám dobře Vaška Kadlece i Pavelku, který proti nám v lize debutoval. Nijak jsme se ale nehecovali. Soustředil jsem se na svoji hru, a to, že jsem kdysi působil ve Spartě, už neřeším. Kdybych tam zůstal, asi bych hrál za její „béčko“, kdežto Teplice mi daly šanci rovnou v první lize. Do zbytku jara jdu s tím, že chci pomoci týmu dostat se výš z devátého místa v tabulce,“ dodal Čajič.

Tomáš Vondrášek zavinil svým zákrokem penaltu. „Nejprve jsem zasáhl míč, a pak až asi nohy. Bylo to na posouzení rozhodčího,“ glosoval moment, kdy zastavil Podaného.

A jak se ocitl na postu obránce? „Už v zimě jsme něco zkoušeli, když jsem hrál levého beka. Teď mě trenér postavil na pravou stranu. Jsem rád, že mě kluci dirigovali a pomohli mi, abych se na hřišti nějak netopil. Byl to ale křest ohněm. Ze zápasu jsem byl docela nervózní. Kdybych hrál vepředu, tak asi ne, ale v obraně jsem si uvědomoval velkou zodpovědnost. Od sedmdesáté minuty jsem už, jak se říká, tahal za sebou kačera. Tolik mě bolely nohy,“ povídal teplický fotbalista. „Bod je dobrý, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli, abychom trochu ulehčili situaci vedoucí Plzni v boji o titul se Spartou,“ uzavřel Vondrášek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice