Hlavní obsah

Rozhodněte s námi o Sympaťákovi fotbalové ligy

PRAHA

Nejen držitel novinářského Zlatého míče bude vyhlášen na Letním večeru fotbalu, který se uskuteční před odletem české fotbalové reprezentace na Kirin Cup do Japonska 30. května v dejvickém hotelu Praha. Tentokrát totiž dojde ke korunovaci Krále ligových trávníků, nejlepšího kanonýra, brankáře, jedenáctky sezóny i třeba Ligového sympaťáka. A právě o něm můžete rozhodnout vy, neboť tuto anketu vyhlašuje redakce Sport.cz.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Také Pavel Nedvěd Zlatý míč v minulosti získal. A dokonce šestkrát...

Článek

Bude to večer naplněný až po okraj korunovacemi nejlepších fotbalistů, kteří po domácích ligových trávnících běhají. V hotelu Praha bude totiž 30. května vyhlášen nejen vítěz patnáctého ročníku ankety Zlatý míč, v níž novináři volí nejlepšího českého fotbalistu bez rozdílu na to, zda působí v tuzemsku nebo v cizině.

Nejvážnějším aspirantem na tuto trofej je opět legionář ve službách londýnské Chelsea Petr Čech, jenž se v minulosti stal držitelem této trofeje již pětkrát. Přiblížil se tak Pavlu Nedvědovi, jenž si ocenění odnesl šestkrát, jednou zvítězili Jiří Němec, Patrik Berger a Tomáš Rosický.

Večer plný korunovací

K doprovodným anketám, v nichž byl i v minulosti vyhlašován Objev roku a Kanonýr sezóny, totiž letos přibudou další, nad nimiž převzaly patronát a v nichž budou své vyvolené vyhlašovat celostátní deníky, internetové sportovní servery, rozhlas i Česká televize.

Redakce Práva tudíž zvolí nejlepšího brankáře, deník Sport jedenáctku roku i krále ligových trávníků, korunován bude nejlepší cizinec působící v Gambrinus lize, obránce, záložník, trenér, bavič tribun. Dojde však i na nejhezčí gól ligového ročníku, cena bude udělena nejlepším fanouškům a rozhodčímu, stejně jako činu fair play.

Zvolte největšího Sympaťáka

Redakce Sport.cz pak vyhlásí největšího Sympaťáka ligy, tedy fotbalistu, který baví fanoušky na hřišti i mimo něj, jehož přístup k fotbalu, stejně jako k divákům i třeba médiím, si podobné ocenění zaslouží, hráče, jehož fotbalový kumšt, vystupování, ale třeba i nějaký mimořádný počin po korunovaci volá.

Vybrali jsme a nabízíme vám několik jmen seřazených podle pořadí mužstev v anketě, jimž můžete dát své hlasy, ale nápadům meze neklademe. Pokud máte svůj tip, můžete ho zaslat mailem na adresu sympatak@sport.cz. Z vašeho hlasování pak vzejde hráč, jemuž na Letním večeru fotbalu cenu předáme, pro tři čtenáře, kteří se do hlasování zapojí, pak máme nachystány ceny rovněž.

Reklama