Hlavní obsah

Hoftych jde do Trnavy, ale říká: Jednou se do Bohemky vrátím

Fanoušci Klokanů tohle jen těžko vydýchají. Trenér Pavel Hoftych, nejúspěšnější kouč za poslední roky, Bohemians 1905 po třech letech opouští. Dohodl se na angažmá v Trnavě, i když smlouvu ještě na Slovensku nepodepsal. „Odcházím, abych se jednou vrátil. Bohemka forever,“ říká.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Fotbalový trenér Pavel Hoftych

Článek

V jakém stadiu jsou jednání s Trnavou?

Podepsané to nemám, ale jsme domluveni. Už jsem s nimi nějaká jednání absolvoval a ve čtvrtek jsme se dohodli. Zatím ústně, až příští týden bych se měl sejít s majitelem Trnavy a podepsat smlouvu na dva roky. Oni mě delší dobu sledovali, měli dost času si zjistit, koho si tam vlastně berou.

Proč jste se rozhodl pro změnu?

Protože s Bohemkou jsme za ty tři roky udělali určitý progres. Postoupili jsme z druhé ligy a ve druhé sezóně po návratu jsme v horní polovině tabulky. Chci zkusit něco nového, novou výzvu. A to práce v Trnavě je. Na trenéra je tam velký tlak, mají velké ambice a já si chci zkusit, jestli si pod tím tlakem dokážu udělat mužstvo podle svých představ, jako jsem ho vybudoval v Bohemce. Navíc by klub měl hrát předkolo Evropské ligy, což je hezký bonus. Ale vyloženě kvůli tomu tam nejdu.

Kolik hráčů z Bohemians si do Trnavy vezmete?

Já bych samozřejmě o nějaké kluky stál, ale nechci oslabovat Bohemku. Tak je tím ani nebudu otravovat. Mohl bych si vzít realizační tým nebo hráče, kterým končí smlouva. Samozřejmě že vím, kteří to jsou, ale já se takhle rozhodl. Seženu si jiné hráče.

Nevezmete si ani brankáře Sňozíka?

Bavili jsme se spolu, za jakých okolností by pokračoval v Bohemce i po mém odchodu. Byl bych moc rád, kdyby zůstal. On je ikona Bohemky, ke klubu neodmyslitelně patří.

Vypadá to, že vám budoucnost Bohemians není lhostejná.

Teď ale dělám pořád věci kolem Bohemky. Chci dokončit sezónu co nejlíp a zároveň připravit realizační tým pro novou sezónu. Pracuji na tom, abychom uchovali nějakou kontinuitu. A říkám na rovinu: Odcházím, abych se třeba jednou mohl vrátit.

Jak budete na Bohemku vzpomínat?

Jen v tom nejlepším: skvěle se mi tu pracovalo s hráči, vedením, k tomu perfektní fanoušci, Ďolíček, nucené přesídlení do Edenu. Všechno to pro mě byly nové zkušenosti, ale díky Bohemce jsem zaznamenal posun v trenérské kariéře. Dobrovolně jsem opustil první ligu ve Zlíně a šel do druhé. Kdyby se mi nepodařilo postoupit, rozbil bych si hubu před sedmi tisíci fanoušky. A to jsem nechtěl. Něco jsme společně dokázali a teď mě čeká nová výzva. Ale Bohemce budu držet palce dál.

Reklama

Související témata: