Hlavní obsah

Jablonec remizoval po přestřelce s Ostravou 3:3, Příbram přejela Ústí

PRAHA

V nedělních zápasech 27. kola fotbalové ligy šlo hlavně o body potřebné k záchraně. Příbram vyrukovala v Teplicích na Ústí a radovala se z cenného vítězství 3:0. Přeskočila díky němu Brno na čtrnácté příčce, na celek z jihomoravské metropole má dvoubodový náskok. Klid ještě nemají České Budějovice, které doma jen remizovaly 1:1 se Slavií. Jablonec remizoval po přestŕelce s Baníkem Ostravou 3:3. Ve skvělých výkonech pokračovali hráči Bohemians 1905, kteří v Edenu udolali Olomouc 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Eliáš (vpravo) z Jablonce a Antonín Fantiš z Baníku Ostrava.

Článek

Ústí hrálo v teplickém azylu o poslední šanci vykřesat alespoň jiskřičku naděje na záchranu. Jenže po chybách gólmana Vorla bylo rozhodnuto už po prvním poločase. Během čtyř minut totiž Ústí dvakrát inkasovalo a do šaten šlo s dvoubrankovým mankem. Příbram si v druhé půli náskok pohlídala a v nastavení navíc přidala třetí trefu. Úspěšný start na lavičce Středočechů prožil František Kopač, který vede tým po odvolání trenéra Nádvorníka.

Budějovice vyválčily bod

Rovněž České Budějovice potřebovaly body, protože záchranu nemají zdaleka jistou. Na jaře sice doma neprohrály, ale Slavia byla těžkým soupeřem, neboť v posledních devíti zápasech s Jihočechy neprohrála. Domácí ale jarní formu obhájili, když s Pražany hráli nerozhodně 1:1. Díky hlavičce Stráského šli brzo do vedení, to jim ale dlouho nevydrželo, rovněž hlavičkou určil konečnou podobu skóre Pospěch.

Ve dvou dalších nedělních poobědových zápasech šlo především o čest, body a umístění. Bohemians přivítali Olomouc a chtěli doma potvrdit jarní výsledky a výkony. Hanákům zajistil vedení Přikryl ve 29. minutě, ale po pouhých sedmi minutách srovnal Kučera vlastní brankou. Ve druhé půli dal druhý gól klokanů Škoda a zajistil domácím vítězství.

Hradec Králové přivítal souseda v tabulce Teplice, které sice v posledním kole remizovaly se Spartou, ale na výhru čekají už od začátku dubna. Ani v Hradci se jí nedočkali, nepříliš záživný fotbal skončil bezbrankovou remízou.

Jablonec se po přestřelce rozešel s Ostravou smírně

Gólovou přestřelku viděli diváci v Jablonci, kde domácí remizovali s Baníkem Ostrava 3:3. Severočeši tak tři kola před koncem mají jisté třetí místo, čímž si pro příští sezónu zajistili účast ve 2. předkole Evropské ligy.

Do utkání lépe vstoupila Ostrava, která už po deseti minutách vedla po trefách Šenkeříka s Fantišem o dvě branky. Jablonečtí však ještě před odchodem do kabin dokázali srovnat, zasloužili se o to Piták s Lafatou. Hosté se ve druhém poločase opět dostali Hušbauerovým zásahem do vedení, na konečných 3:3 pak srovnal v 84. minutě kanonýr Lafata. Připsal si tak už svůj letošní sedmnáctý ligový gól a na druhého sparťana Pekharta má náskok tří přesných tref.

Fotbalová Gambrinus liga - 27. kolo
Sparta - Liberec 3:2on-line
Plzeň - Mladá Boleslav 3:1on-line
Slovácko - Brno 0:2on-line
Neděle
Ústí - Příbram 0:3on-line
Branky: 40. Wágner, 44. Koukal, 90.+3 Papšys.
Bohemians 1905 - Olomouc 2:1on-line
Branky: 36. vlastní Kučera, 69. Škoda - 29. Přikryl.
Hradec Králové - Teplice 0:0on-line
Č. Budějovice - Slavia 1:1on-line
Branky: 7. Stráský - 23. Pospěch.
Jablonec - Ostrava 3:3on-line
Branky: 35. Piták, 42. a 84. Lafata - 2. Šenkeřík, 10. Fantiš, 58. Hušbauer.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava