Hlavní obsah

Že nemáme kondici? Nesmysl! Teď je to hlavně o hlavě, hřímá plzeňský Vrba

PLZEŇ

Aktuálně nejméně oblíbený soupeř plzeňských fotbalistů znovu klepe na bránu Štruncových sadů. Třikrát se lídr Gambrinus ligy v této sezóně utkal s Mladou Boleslaví - a třikrát s ní prohrál! Na podzim ho to stálo ztrátu ligové neporazitelnosti, na jaře pak vyřazení ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Přesto je Viktoria před sobotním duelem 27. kola favoritem, jehož čeká další krok k mistrovskému titulu.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Plzeňský brankář Roman Pavlík v souboji s Rolkem z Mladé Boleslavi

Článek

Nejenom černá série s Mladou Boleslaví může plzeňské lídry před sobotním mačem zneklidňovat. Oba jejich poslední zápasy se Slavií i v Brně měly podobný průběh. Plzeň vedla a měla tři body v rukou, jenže nakonec vždy v závěru výhru ztratila a brala jen bod. Někteří trenéři se tedy začali logicky ptát, zda za tím nemůže být špatná fyzička Vrbova týmu.

„Ti odborníci ale nevidí věci, které vidím já. Nemají k dispozici funkční či zdravotní testy. Řeči o naší špatné kondici jsou absolutním nesmyslem. Souhlasím s Martinem Hřídelem, který řekl, že teď je to především o hlavě,“ rozčiluje se trenér Pavel Vrba.

„Kolikrát se nad tím v kabině zasmějeme. Některé výroky opravdu nelze brát vážně,“ přidává se obránce David Limberský.

Tři zápasy v sezóně, třikrát stejný vítěz...
23.10.2010ligaMladá Boleslav - Plzeň 4:3
12.4.2011pohárMladá Boleslav - Plzeň 2:1
20.4.2011pohárPlzeň - Mladá Boleslav 1:2

Plzeň má dál situaci ve svých rukou a pokud Středočechy na čtvrtý pokus porazí, bude všechno v pořádku. „Nejenom Boleslavi, ale i dalším chceme ukázat, že umíme hrát fotbal, ale také že umíme dávat góly, že umíme vyhrávat,“ říká přesvědčivě obránce František Ševinský. „Hrajeme pro sebe, pro kabinu a takové ty rádoby komentáře nás celkem nezajímají...“

Ševinský v Boleslavi pět let působil a teď může se svými spoluhráči doufat, že jeho bývalý klub se soustředí hlavně na pohár. Tím spíše, že v prvním utkání semifinále doma s třetiligovou Kroměříží jen remizoval 1:1...

„To těžko. Mladá Boleslav má takové vedení, které bude chtít maximum jak v lize, tak i poháru,“ myslí si Ševinský.

Nejen jeho zajímá, zda se dá do pořádku zraněný kapitán Pavel Horváth, který mužstvu v Brně citelně chyběl. „Tak šance tady je. Pavel zatím trénuje individuálně, ale dělá vše pro to, aby se mohl co nejdříve připojit k týmu,“ říká opatrně kouč Vrba.

Sobotní zápas začíná v 17:20, přímý přenos vysílá ČT4 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: