Hlavní obsah

Žádná televize, makat se bude, nakázal Chovanec lehkovážným sparťanům

PRAHA

Uspořádali týden otevřených dveří a v obou zápasech inkasovali dva góly. Ovšem zatímco v pondělí to v Teplicích stálo fotbalisty Sparty body, v pátek večer měli víc štěstí a Liberec doma 3:2 zdolali. Výhrou se na jeden bod přiblížili vedoucí Plzni, která v sobotu vyrukuje proti Mladé Boleslavi. Bitva o ligový titul je tak dál otevřená, i když Viktoria má stále všechny trumfy ve svých rukou.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Léonard Kweuke (vlevo) se snaží zpracovat míč před Radkem Dejmkem z Liberce.

Článek

Tři body s Libercem nakonec vyválčili, takže by je zdánlivě měl čekat klidný víkend. Odpočinek a v sobotním podvečeru sledování televizního duelu vedoucí Plzně s Mladou Boleslaví. S tím si však fotbalisté Sparty na svého kouče nepřijdou.

„Tak po tom, co jsme s Libercem předvedli, se na televizi dívat nebudeme. Máme dost svých starostí. V sobotu je trénink a řešit je musíme začít hned. Za týden nás čeká derby s Bohemkou, v něm musí být náš výkon mnohem lepší,“ dal Jozef Chovanec rázně najevo, že s víkendovým lenošením je utrum.

Sparta už do poločasu vedla 2:0, Liberec se však po přestávce dvakrát dostal na dostřel jednoho gólu a držel domácí v napětí až do úplného konce. „Máme na čem pracovat. Přesně takový nervák jsme nechtěli dopustit. Druhý poločas byl z naší strany hrozný - a to ještě mluvím dost slušně. Takže se omlouvám,“ konstatoval trenér po utkání.

Fotbalisté Sparty oslavují gól vstřelený Liberci.foto: Právo/Petr Horník

Inkasovaný gól s mužstvem zamával

Zase měl obavy o výsledek. „První gól soupeře s námi zamával tak, že jsme měli velké problémy. Zčásti se projevila nervozita, ale hlavně hráči přestali plnit taktické pokyny a začali se objevovat v úplně jiných prostorech, než měli. Zápas se stal hodně živelným a byl plný nepřesností,“ kroutil Chovanec hlavou.

Jako by mužstvo po Blažkově zranění přestalo cítit jistotu v brance. „To ne, Dan Zítka je zkušený gólman, reprezentant. Spíše nás sráží ztráty míčů a taktická nedisciplinovanost. I zodpovědnost za výsledek hraje roli. Liberci se daří a jeho hráči byli mnohem uvolněnější než naši,“ poukázal Chovanec.

Na Blažkův návrat však čeká i on. „Jarda absolvoval různá vyšetření. Pozitivní je, že nemá žádnou svalovou trhlinu, čehož jsme se báli. Věříme, že bude v dalších zápasech připraven nastoupit.“

Naopak obránce Zápotočný má natržený sval a na hřiště se nedostal ani útočník Pekhart. „Ligu si ještě Pekhart určitě zahraje. V Teplicích při jedné z šancí dostal dost silné ‚razítko‘ a nechtěli jsme nic riskovat. Ještě jsou před námi tři zápasy,“ vysvětloval Chovanec.

Reklama

Související témata: