Hlavní obsah

Slovácko - Brno 0:2Fotbalisté Brna bez vyloučeného Dostálka porazili Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Došek 0 : 1
71. Valenta 0 : 2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Zbrojovky Brno si uchovali po vítězství 2:0 v Uherském Hradišti nad Slováckem naději na záchranu. Přitom Brňané hráli téměř hodinu bez vyloučeného Dostálka, jejich góly vstřelili Došek a Róbert Valenta. Domácí Slovácko opět propadlo střelecky, Brnu nedalo už 700 minut branku.

Článek

Brňanům se kvůli zraněním a trestům rozpadla obrana a tomu odpovídala také po většinu prvního poločasu jejich hra. Slovácko mělo výraznou územní převahu, ale v koncovce tápalo. Pokud si domácí fotbalisté vypracovali střeleckou příležitost, chyběl jim klid a přesnost v zakončení. Zbrojovka spoléhala na rychlé protiútoky, z prvního zahrozil už po sedmi minutách Dostálek, jehož přízemní rána těsně minula branku.

Aktivně hrající Sovácko si z převahy vypracovalo po čtvrthodině vyloženou šanci. Ondřejka si však neporadil s brankářem Burešem, jenž pádem pod nohy zabránil gólu. O pět minut později Volešák z trestného kopu těsně minul cíl.

Taktovku pak postupně převzalo Brno, které začalo soupeře přehrávat zásluhou Dostálka s Rýdlem ve středu hřiště. Z chvilkového náporu také Brno nečekaně skórovalo: ve 29. minutě si na Střeštíkův rohový kop naběhl Došek a jeho hlavička překvapila domácí zadáky i brankáře Filipka. O šest minut později zaváhala obrana Slovácka podruhé, Kalabiška se ocitl zcela sám před Filipkem, ale přehodil nejen gólmana, ale i branku.

Slibně rozjeté Brňany ale zastavil ve 38. minutě Dostálek. Kordula ho fauloval, a když se oba hráči ocitli na trávníku, Dostálek se ohnal po soupeři nohou a zasáhl jej do břicha. Rozhodčí Jech za to brněnského kapitána vyloučil.

Trenér Slovácka Soukup zareagoval na vývoj zápasu a o poločasové přestávce sáhl ke dvěma změnám: proti oslabenému Brnu zvolil taktiku pouze se třemi obránci a středovou řadu posílil místo Nešpora o Jiřího Valentu. Ten se také dostal hned po přestávce do šance, ale neproměnil.

Oslabená Zbrojovka se zatáhla do defenzivy, ze které ale chytře po chybách soupeře v rozehrávce vyrážela do rychlých brejků. Zadáci Slovácka měli problémy zejména s dravým Kalabiškou, kterého jen s obtížemi oddělovali od míče. Slovácko působilo bezradně, nepřesně kombinovalo a v 72. minutě po úniku Střeštíka a jeho zpětné přihrávce přidal brněnský Róbert Valenta druhou branku.

Domácí pak přidali na důrazu, ale hráli zbrkle. Ondřejka napálil břevno, vzápětí Volešák trefil jen Bureše a následně Ondřejka ve vyložené šanci vysoko přestřelil branku.

1. FC Slovácko - FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)
Branky: 29. Došek, 72. R. Valenta. Rozhodčí: Jech - Večeřa, Urban. ŽK: Kordula, Perůtka, Urbánek - Střeštík, Bureš, Kalabiška. ČK: 38. Dostálek (Brno). Diváci: 5496.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Kordula (46. Košút), Mezlík, Nešpor (46. J. Valenta) - Fujerik, Perůtka, Volešák, Urbánek - Ondřejka, Švancara (67. Szmek). Trenér: Soukup.
Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Migliorini, Pejič (79. Matyska) - Rabušic (66. R. Valenta), Dostálek, Rýdel, Střeštík (87. Borek) - Kalabiška, Došek. Trenér: Wagner.

Reklama

Související témata: